Elegantna frizura – napravite punđu za 5 minuta

Autor Datum 18/08/2018

Jedno od vječitih pitanja pripadnica ljepšeg spola kada treba negdje ići, pored neprikosnovenog “Što obući?” i “Što da obujem?” jeste vječita zagonetka što uraditi s kosom.

Frizura - Punđa

Elegantna frizura

Ako niste naklonjeni klasičnim, ozbiljnim punđama, a dosadila vam je potpuno ravna kosa ili kovrče, na pravom ste mjestu.

Ova frizura nije preozbiljna, poželjna je i za posao, šetnju, izlazak, kao isvečane prilike, što je najbolje od svega, pravi se vrlo brzo, a tko god da je vidi, neće ostati ravnodušan!

Za početak, ukoliko želite da vam lice uokviri po jedna mala loknica, izdvojite jedan tanak pramen, prebaciti na drugu stranu i zakačite ga da vam ne smeta.

Zatim, na toj strani počnite pletete pletenicu, ne previše tanku, ne previše debelu. Pletite je kao klasičnu riblju kost, s tim da ćete uzimati pramenove samo sa dijela bliže licu. Formu riblje kosti završiti iza uveta, pa je još malo pletite klasično i pričvrstite malom gumicom.

Ponovite postupak i sa druge strane, pa dvije kikice vežite jednom gumicom na sredini glave.

Zavežite svu kosu, uključujući i pletenice u konjski rep.Ukoliko imate vrlo dugačku kosu, prilikom vezivanja prerežite konjski rep i napravite dvije “lopte”, kao što je prikazano u videu.

Na posljetku, iznad mjesta gdje se pletenice spajaju, prstima napravite rupu tako što ćete raširiti kosu, pa u rupu smjestite rep.

Po želji, u punđu možete dodati ukras koji vam se sviđa ili vam ide uz odjeću koju ste tog dana riješili nositi.

Dok čitate, možda vam se čini preteško, ali vjerujte nam na riječ, jednostavnije je učniti nego reći!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.