Elegantna oprema za kupatilo za novi ambijent

Autor Datum 05/09/2018

Elegantna oprema za kupatilo podrazumeva izbor masivnih elemenata, stakla i mermera, kako bi čitav eneterijer odisao bogatstvom i prefinjenošću. Ne morate biti milioner kako biste od svog kupatila napravili elegantan prostor – dovoljno je samo da pravilnim odlukama kreirate ambijent koji će istovremeno biti opuštajući, funkcionalan i prostran, a u tome Vam mogu pomoći sledeći detalji opreme za kupatilo.

Uređenje kupatila - Oprema

Uređenje kupatila – Oprema

Masažne tuš kabine

Nakon stresnog dana na poslu, najviše nas može umiriti i relaksirati – masaža. Stoga masažne tuš kabine postaju sve veći hit u svetu i kod nas, predstavljajući jedan od najtraženijih elemenata pokućstva kada je u pitanju oprema za kupatilo. Kako biste postigli elegantan izgled, koristite staklo za vrata kabine i čistu belu ili sivu boju za podlogu, koja se može ograditi i mermerom.

Retro kade

Za veća kupatila retro kade su savršeno rešenje za prefinjen enterijer. Bele, masivne kade na nogarama odlično se uklapaju uz stil ostalih elemenata opreme za kupatilo, koji možete birati u sivoj ili crnoj boji. Uz ovakve kade dobro se slažu i zlatni detalji na slavinama, dozerima za sapun i držačima za peškire. Oprema za kupatilo u svojoj elegantnoj formi ne podrazumeva prenatrpanost ovakvim detaljima, naprotiv – vodite se krilaticom „manje je više“, te oslobodite prostor za elemente većih dimenzija, poput kade.

Mozaik pločice

Crno – beli mozaici po sredini zida ili oko kade ili lavaboa daće prefinjen šarm Vašem kupatilu. Ovaj detalj poseduju gotovo svi brendovi oprema za kupatilo i on ne košta previše, a samo jedan mozaik uz bele sanitarije već može učinite mnogo za bogat enterijer. Poneki crveni detalj, poput čaše za četkice za zube, daće odličan kontrast. Vodite računa da sitnija oprema za kupatilo, poput peškira ili držača za kozmetiku, u tom slučaju obavezno bude u crnoj ili beloj boji, kako biste postigli sklad.

Mermerna oprema za kupatilo

Mermerni lavaboi, ormari i police su oprema za kupatilo kojom se sigurno postiže elegancija, ukoliko se dobro pazi da se ne pretera u upotrebi ovog materijala. Ukoliko izaberete mermernu opremu za kupatilo, izbegavajte mermerne zidove ili pod, ili obrnuto. U suprotnom, čitav prostor će Vam biti u jednoj teksturi, što može izazvati jednoličnost i osećaj skučenosti. Zato je bolje birati samo lavabo ili manji ormar izrađen od ovog materijala, kako bi se kupatilu podario dašak elegancije.

Bogato ukrašena ogledala

Starinska, masivna ogledala naših baka, danas predstavljaju veoma tražen element svih retro oprema za kupatilo i ujedno garantuju eleganciju u ovoj prostoriji. Ukoliko posedujete jedno takvo ogledalo, razmislite o njegovom postavljanju u kupatilskom ambijentu – dovoljno će biti da malo preuredite ram ukoliko za tim bude potrebe. U suprotnom, svaka renomirana oprema za kupatilo može ponuditi različite oblike, dimenzije i šare ovog preko potrebnog kupatilskog dela. Birajte kovano gvožđe za okvir ili šare poput čipke, kako biste istakli ogledalo kao centralni detalj. Da bi se Vaša elegantna oprema za kupatilo usaglasila sa svim elementima, možete postaviti i pamučne peškire za ruke umesto frotirskih na držače iste teksture kao ram ogledala. Ovakva ogledala odlično se slažu uz mermerne detalje poput lavaboa ili ormara, te ih treba postavljati iznad, odnosno pored ovih elemenata.
Izvor: Baucasa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.