Estetska hirurgija – šta može učiniti za vas

Autor Datum 22/05/2018

Kako je medicina odnosno hirurgija napredovala tako u korak sa njom idu i sve njene grane. Posebni značaj u napretku može se dati grani estetske hirurgije, koja svake godine donosi inovacije u obrađivanju odnosno ulepšavanju ljudskog tela. Za trenutnom modom i popularnim izgledom žude mnoge pripadnice lepšeg pola, te je iz tog razloga potrebno savladati određene tehnike kako bi se njihovi zahtevi u potpunosti ispunili. Zato, medicina i estetskla hirurgije iz godine u godinu donose nove tehnike, pristupe i nove načine u menjanju naših tela, kako bi nas učinili zadovoljnim.

Kada govorimo o estetskoj hirurgiju, znamo da je one sveoubhvatna oblast, te da se estetskom hirurgijom može promeniti i najmanji deo odnosno izgled svakog dela na našem telu. Pripadnice lepšeg pola, iako imaju brojnije zahteve još uvek se u većini zemalja okreću za onim jednostavnjim i već dugo traženim hiruškim metodama. To su najčešće povećanje i korekcija grudi, povećanje usana, smanjivanje masnih naslaga i dr.

Povećanje grudi

Povećanje grudi u estetskoj hirurgiji datira još iz osamdesetih godina prošlog veka, kada su se samo velike zvezde, glumice, pevačice i starlete odlučivale na takav korak zbog same prirode njihovog posla. Kako je hirurgija napredovala, a mediji plasirali potrebu savršenog izgleda ženskog tela, devojke i žene počele su da se odlučuju za ovaj korak i povećavaju grudi na način koji je tada bio najsigurniji. Zahvat hiruškim putem može da dovede i do nežejenih neprijatnosti ali su to uglavnom manje komplikacije koje se uz savet hirurga mogu lako i brzo prebroditi.

Naime, u tom periodu grudi su se povećavale isključivo ugradnjom implantata od silikona. Svaka žena, mogla je da izabere veličinu i tako zadovolji ono što ranije nije imala. Pojedine dame, odlučivale su se za ovakve korekcije da bi zadovoljile svoj izgled, bile sigurnije u sebe, posebno u letnjim mesecima u svom, idealnom kupaćem kostimu. Naravno, kao i uvek, postojale su dame koje su želela da njihovo poprsje dođe do izražaja, pa su povećavale za po 4 broja više. Na žalost, pojedine dame kasno shvate da ih nije lako „nositi“ pa su se kasnije odlučivale za smanjivanje istih.

Danas se korekcija poprsja ne može tako lako otkriti, s obzirom da se radi na najdiskretniji način osim u slučajevima kada je pono veoma upadljivo zbog same veličine. To naravno zavisi isključivo od želje osobe koja grudi povećava.

Povećanje grudi masnim tkivom

Grudi se danas pored silikona, mogu povećati i na druge načine. Pored silikonskh implanta postoji i prirodniji način, a to je ugradnjom masnih naslaga iz ostalih delova tela. Naime, masne naslage se izvade za stražnjice, butina , stomaka ili nekog drugog mesta a kasnije se te naslage ubrizgavaju u grudi. Ovo je za sada najprirodnji način za željene efekte, s obzirom na to da se za ovaj zahvat koriste isključivo prirodne masti, koje telo prepoznaje kao svoje, te su minimalne šanse da ih odbaci ili reaguje na njih negativno.

Aqua filling gel

Pored ugradnje implantata i zahvate koji uključuju masna tkiva, postoji i povećanje grudi aqua filling gelom. Aqua filling gel je takođe prirodni preparat koji je najkompatibilniji sa ljudskim tkivom. Ovakav zahvat je bezbedan, siguran i bezbolan. Korekcija aqua filling gelom, obezbeđuje povećanje bez ožiljaka, ali i dugotrajnost. Koristi se i za lice, podizanje zadnjice i druge tretmane u estetskoj hirurgiji zbog njegove bezbednosti.

Cene povećanja grudi zavisi od klinike ali i preparata koji se koriste, te je za takve informacije potrebno pozvati i informisati se o najboljem načinu korekcije na vašem telu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.