Facebook bonton za one koji su u vezi

Nije potrebno da ugasite profil jer ste u vezi, ali bi ipak trebalo da se ponašate u skladu sa emotivnim statusom. Uostalo, to pravilo vrijedi i izvan virtualnog svijeta.
online dopisivanje

Tajno dopisivanje

Ako ste u sretnoj vezi, čemu tajno dopisivanje? Prije nego što upadnete u zamku “online” flerta, zapitajte se što tražite s “pogrešnim” i ne radite ništa partneru “iza leđa”.

Prijateljstvo s onima koje partner ne odobrava

Ukoliko je vaša voljena osoba “alergična” na nekog s liste Facebook prijatelja, nemojte joj svakodnevno “bodete oči” komuniciranjem s njim / njom, dopisivanjem, lajkovima i statusima. Naravno da je ovdje riječ o ljubomori, ali ako se ona ne “hrani”, vremenom će proći.

Slike s bivšim ljubavima

Ne morate izbrisati sve slike s bivšima i da se pravite da nikada nisu postojali. Ipak, ako vam je profil prepun takvih fotografija, novoj ljubavi će sigurno smetati i osjećat će se neugodno, naročito ukoliko imate zajedničke prijatelje.

Flertovanje

Dvosmisleni komentari, intimne porukice, previše srca i smiješaka u virtualnom svijetu se tumači kao flertovanje. Ako ne želite da partner to radi vama, nemojte ni vi njemu.
Izvor:novosti