Glavne greške koje radimo kada se probudimo

Svatko od nas ima neke svoje jutarnje rituale, ali i ne slutimo da većinu njih radimo na pogrešan način.
budjenje zena greske

1. Naglo ustajanje

Ukoliko ustajete iz kreveta kao da ste katapultirani, riskirate opteretite mišiće leđa, tvrdi Robert Oeksman, stručnjak za kiropraktiku. Naglo ustajanje iz kreveta može uzrokovati vrtoglavicu, grč mišića i bol u donjem dijelu leđa. Preporuka je da prije ustajanja iz kreveta povučete noge prema grudima. To će zagrijati mišiće i učiniti da krv prostruji cijelim tijelom.

2. “Snuz” opcija na telefonu

Za vas nema ništa slađe od pet minuta “ukradenog” jutarnjeg sna, pa namještate alarm na telefonu tako da zvoni svakih par minuta? To je loša opcija za vaš organizam jer kratki intervali sna i ponovno naprasno buđenje izbacuju organizam iz ravnoteže.

3. Ne dižete roletne

Jutarnje sunce koje će vas “okupati” nekoliko minuta nakon buđenja odlično je za priljev dobrog raspoloženja. Ne bauljajte po mraku, bolje podignite roletne ili razmaknite zavjese, savjetuju stručnjaci.

4. Vježbanje odmah nakon buđenja

Da, svi znamo da je vježbanje jako važno, ali ako počnete trčite ili odjurite u teretanu čim se probudite, a da prethodno ništa niste doručkovali, vaše zdravlje će biti ugroženo. Pametnije je da fizičku aktivnost obavite po povratku s posla, a najmanje četiri sata prije odlaska u krevet.

5. Odgodite pauzu

Pravite pauzu i pijete kavu tek oko podneva? Ni ne slutite koliko ste surovi prema svom organizmu. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Minnesoti pokazalo je da radnici imaju veću produktivnost kada dan započnu u pozitivnom okruženju i siti. Dakle, povećajte radnu produktivnost tako što ćete dva sata poslije obavljanja najvažnijih zadataka izaći na kavu.
Izvor:nadlanu.com