Glavni razlozi zašto trebate piti više vode

Voda hidratizira i čisti tijelo, a važna je i za ljepotu kože i kose. Pravilna hidratacija osnova je dobrog zdravlja, a ako nemate naviku dnevno piti najmanje osam čaša vode, donosimo vam pet razloga koji bi vas mogli navesti da više pažnje posvetite hidrataciji.
glavni razlozi zasto trebate piti vise vode

Sprečava debljanje

Voda ispunjava trbuh, čime vam pomaže da jedete manje. Ako želite spriječiti debljanje, svaki obrok započnite pijenjem čaše vode, te vodu pijte i uz obrok.

Čisti tijelo

Pijenje vode na prazan želudac ujutro potisnut će sve toksine u debelo crijevo. Kad se oslobodite toksina, crijeva će biti spremna apsorbirati dobre nutritijente koje namjeravate unijeti u organizam taj dan.

Potiče nastanak novih stanica

Tijelo svakodnevno stvara nove stanice, a voda pospješuje taj proces. To omogućuje i vašim mišićima da se bolje učvrste i oblikuju nakon vježbanja.

Podstiče metabolizam

Voda potiče i ubrzava metabolizam. Popijte dvije čaše vode ujutro da biste ubrzali rad probavnog sustava.

Liječi glavobolju i infekcije

Voda vam je još potrebnija onda kad ste bolesni. Voda pomaže da lakše pobijedite infekcije, te se brže oporaviti. Dehidracija uzrokuje glavobolje, pa stoga prije tablete pokušajte glavobolju izliječiti sa jednom ili dvije čaše vode.
Izvor:ljepota.ba