Graviola protiv raka – moćna antikancerogena biljka

Na vrhu liste moćnih antikancerogenih biljaka, po mišljenju stručnjaka, nalazi se graviola (Annona muricata), biljka Srednje i Južne Amerike. Prirodno stanište joj je jug Meksika, Peru i dio Brazila, dok se najmasovnije uzgaja na prostorima Sjeverne Amerike i zapadne Afrike. Graviola je zimzelena biljka blagog i ugodnog okusa koji podsjeća na jogurt od jagode, kombiniran s ananasom i bananom.

Uspijeva u područjima visoke vlage s relativno toplim zimama, jer ne podnosi temperaturu ispod pet stupnjeva. Na niskim temperaturama lišće i sitne grane, također, trpe nepovratna oštećenja gubeći dragocjene ljekovite sastojke.

Ali, suvremena istraživanja pokazala su da graviola ima snažno antikancerogeno djelovanje.

Ako je vjerovati istraživačima, graviola učinkovito ubija stanice raka, i čak je deset tisuća puta jača u odnosu na suvremene lijekove koji se koriste u kemoterapiji.

Osim toga, za razliku od citostatika koji uništavaju i zdrave stanice, ova biljka destruktivno djeluje isključivo na stanice raka. Laboratorijski testovi pokazali su da ekstrakt graviole iz stabla ubija maligne stanice 12 vrsta karcinoma, među kojima i karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

U liječenju malignih bolesti djeluje na više razina – uništava maligne stanice bez štetnih popratnih efekata poput mučnine, gubitak težine i kose. Istovremeno, štiti imunološki sustav, pomaže u izbjegavanju smrtonosnih infekcija, uspostavlja normalan rad organa, vraća životnu energiju i pozitivan pogled na život.

Povoljno djeluje i na rad unutarnjih organa, uspješno se bori s gljivicama, bakterijama i parazitima, ublažava depresivna stanja i djeluje smirujuće na živčani sustav, regulira krvni tlak. Južnoamerički Indijanci je, između ostalog, koriste i za liječenje srca, astme, artritisa.

Osim antikancerogenih sastojaka, zreli plodovi su prava riznica vitamina C, B1 i B2, kao i minerala fosfora. Pojava atipičnih formi Parkinsonove bolesti je jedina navedena neželjena pojava, ukoliko se graviola konzumira u neograničenim količinama. Uzrok su visoke koncentracije anonacina, supstance koja je povezana sa određenim formama Parkinsonove bolesti.

U Americi je izveden pokušaj da se graviola klonira, ali poslije toga nije posjedovala antikancerogena svojstva.

Graviola – Upotreba i Doziranje

Da bi ljudi sačuvali zdravlje ili potpuno oporavili organizam, čak i kada je riječ o teškim oblicima bolesti, stručnjaci preporučuju da svakoga dana treba piti, tri puta dnevno, dva do četiri mililitra tinkture od graviole.

Također, mogu se uzimaju tri puta dnevno po dvije kapsule ove biljke, ili po jedna žličica spravljenog praha.

Možda je većini ipak lakše uzimaju tri puta dnevno po jednu čašu soka od graviole.