Grejpfrut mršavljenje i iskustva

Kemijska svojstva ovog agruma smanjuju razinu inzulina u krvi i potiču mršavljenje.

Grejpfrut je dokazano izuzetna voćka za skidanje kilograma: istraživanja japanskih nutricionista o utjecaju grejpa na prehranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, au svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće nesumnjivo gube suvišne kilograme.

Prosječno, oni koji su pojeli pola grejpa uz svaki obrok izgubili su 1,65 kg mjesečno, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg.

Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpa i inzulina, jer kemijska svojstva ovog agruma smanjuju razinu inzulina u krvi i potiču mršavljenje.

Također, grejp sadrži mnogo vode (oko 90 posto), a voće s visokim udjelom vode potiče pijenje tekućine što daje više energije i ubrzava metabolizam. Zato iskoristite zimu i ako volite grejpfrut imate prijatelja dobre linije koji sigurno neće vam šteti.

Uz svaki obrok pojedite polovicu grejpfruta ili popijte 250 ml soka, ali zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljikohidratima (krumpir, celer, grašak, kukuruz, povrće bogato škrobom, tjestenine, žele, džemove), au jelovnik uvrstite što više povrća koje možete pripremate na maslacu (paradajz, papriku, krastavce, mrkvu, crveni luk, rotkvice, brokula, poriluk, špinat, zelje, grah, zelenu salatu). Dozvoljeno je i pijenje kave ili čaja.