Greške koje pravite kada želite smršati

Ako vježbate i živite zdravo, a to se na vama baš i ne vidi, onda vjerojatno pravite neku od najčešćih pogrešaka. Pogledajte koje su to pogreške i kako ih izbjeći:

PRESTANITE PODLEŽETE ISKUŠENJIMA

Živimo u društvu koje živi za svoj ​​neuspjeh. Zbog automata za slatkiše, pekara i restorana na svakom ćošku, vrlo je teško odoljeti iskušenju. Mnogo je teže otići i sjesti u klasični restoran gdje možete naručiti pileću salatu, nego da iz kola pokupite omiljenu brzu hranu.

Osim toga, morate i da se nosite s pritiskom prijatelja, kolega i obitelji, pogotovo ako ste na odmoru ili na nekom obiteljskom okupljanju. Obično morate se suočavate sa dosadnim pitanjima o vašoj dijeti, zbog čega vam dođe da odustanete od svega.

Da biste odoljeli iskušenjima, prije posla obavezno pojedite obilan doručak, pun dobrih masti i proteina. Tako ćete moći zaobići oni ukusnu krafnu na poslu. Također, spakirajte ručak i ponesite ga sa sobom, a ako vas nerviraju kolege koje će vas zapitkivati​​, pojedite ga u kolima. Držite uvijek sa sobom vrećicu badema, indijskog oraha ili običnog oraha. To je mnogo bolji izbor za užinu nego slatkiši iz automata.

PREKINITE DA PIJETE SUPLEMENTE

Po magazinu “Forbes”, industrija suplemenata je zaradila 32 milijarde dolara prošle godine. Ali, liječnici upozoravaju da suplementi zapravo ne rade ništa za poboljšanje zdravlja i općeg zdravstvenog stanja. Zaoravo, samo mali broj suplemenata je zaista djelotvoran: riblje ulje, vitamin D i “whey” protein su jedini koji se preporučuju. Ostalo je sve bacanje novca, jer bi to trebalo da nadoknadite prehranom, a ne tabletama.

Nemojte uvijek raditi kardio vježbe, ubacite jogu, pilates i dizanje utega u svoju rutinu za bolje rezultate.

NE VJEŽBAJTE STALNO ISTO

Ako ste svaki dan u teretani i trčite na traci, postat ćete “kardio hrčak”. Kardio ima brojne pogodnosti kada je u pitanju zdravlje, uključujući redukciju stresa i depresije, kao i produžavanje životnog vijeka. Ali, to ne znači da treba da se prikuje uz kardio sprave i lišavate se raznolike fitness ruitne. Dižite utege bar dva puta tjedno, jer trening otporom pokreće metabolizam sagorijevati kalorije i do 36 sati nakon vježbanja. Ako miješate vježbe i dajete sebi po neki dan pauze, vaše tijelo će imati vremena da se odmori i brže će se oblikovati.

NEMOJTE DA BUDETE NESTRPLJIVI

Gubljenje kilograma se ne događa preko noći, već ovisno od toga kako vaše tijelo reagira. Budite strpljivi, jer od toga i ovisi vaš uspjeh. Najveću grešku pravite ako se demoralise tuđim uspješnim pričama i brojnim savjetima. Radite na sebi iu svom tempu i sve će doći na svoje mjesto.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.