Greške koje radite prilikom farbanja kose

Autor Datum 04/07/2018

Boja kosa nam najbolje može pomoći u tome da izgledamo mlađe. Nekad, žene nisu baš toliko svjesne koliko boja kosa utječe na našu pojavu. Pročitajte savjete stručnjaka što izbjegavati tijekom farbanja.

Udaljavate se previše od prirodne boje kose

Prava boja kose je ona koja vam je suđena – ona koja se najbolje slaže uz vaš ten i ne izgleda umjetno. Kada se uputite frizeru imajte na umu da morate postići prirodan izgled, a ne potpuno suprotan. Ako ste tamna brineta nemojte se previše udaljavati od smeđe tonova. Ukoliko ste tamnija plavuša držite se zlatnih pramenova. Ukoliko uvedete potpuno novu boju kose izgledat mnogo starije.

Previše ste potamnjeli kosu

Svi smo barem jednom vidjeli zift crnu koja je toliko crna da vuče na teget – ona zapravo ne izgleda kao prava kosa. Stručnjaci kažu da će vam ta boja “isisati” život sa lica i učiniti vas bezličnim. Ukoliko želite pokrijete sjede ne morate ići u krajnost već uraditi pramenove, a ako se farbate sami kod kuće stručnjaci savjetuju kupiti nijansu svjetlije od boje koju želite – “Žene ostavljaju boju previše dugo i onda ona potamni previše. Kako biste ispravili ovu pogrešku morate ići kod frizera i blajhati se “. Ako baš želite potamniti kosu držite se srednje smeđe kose.

Previše ste posvijetlili kosu

Dobra stvar posvjetljivanje kose jeste ako imate žito plavu kosu poput Jennifer Aniston i ona vas pomlađuje. Ipak, žene često pretjeraju pa toliko posvijetle kosu da ona vuče na sijedo. Plavuše generalno hodaju po tankoj liniji između plave koja vam daje toplinu i one koja vas čini hladnom. “Trik je pronaći pravu zlatno-plavu koja vam daje savršen izgled”, savjetuju frizeri dodajući da ako morate više šminke da stavljate znači da ste odabrali pogrešnu nijansu plave. Također je važno izabrati pravi konrast između boje kože i kose, jer vas platinasto plava potpuno može izbedeti.

Uništili ste kosu

Što vas više može postarati do sijede kose? Oštećena i suha kosa! Kako ste stariji kosa postaje slabija i manje otpornija pa se lako može uništiti od previše farbanja. Tretirajte je pakiranjima za suhu i obojenu kosu kako biste je ojačali. Ukoliko želite se posvjetljuju i mislite da vaša kosa to može izdržati učiniti to u fazama kako biste je što manje oštetili.

Upadljivi pramenovi

Zaista ne želite pramenove veličine zebrine šare. Poenta pramenova je da vaša kosa izgleda kao da ju je poljubilo sunce. Ako zađete u teritorij gdje je ona previše svjetla to će vam dodati godine. Zamolite vašeg frizera da vam uradi par pramenova oko lice. Balajaž tehnikom ćete postići savršene prirodne pramenove.

Koristite pogrešne proizvode za sitlizovanje

Proizvodi na bazi alkohola će isušiti vašu kosu i učiniti da farba brže blijedi. Ipak, jako je teško izbjeći takve proizovde, zato bar pokušajte smanjiti njihovu upotrebu.

Često pranje kose

Stručnjaci savjetuju da umjesto čestog pranja radije odabrati šampon za suho pranje kose.Svaki put kada operete kosu skidate boju kojoj se ispiranjem gubi sjaj, a to vas automatski čini starijom.

Eksperimentirati ekstremnim bojama

Osim ako niste Kejti Peri zaobiđite dugine boje na kosi. Kako žene stare njihova kosa postaje sve lomljivije zbog hormonskih promjena. Pink, ljubičaste i plave farbe za kosu uglavnom zahtjevaju posvjetljivanje kose, što zahtjeva blanš … dakle krug koji završava oštećenom kosom. Druga stvar, nema ničeg lijepog u tome kada netko stariji od 40 godina nosi pink kosu.
Izvor:zenskikutak.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.