Greške prilikom čupanja obrva

Pravilno oblikovane obrve izuzetno su značajne za privlačan izgled lica. Saznajte kako možete izbjeći pogreške koje najčešće nastaju tijekom njihovog oblikovanja.
greske-pilikom-cupanja-obrva

Koristite staru pincetu

Ako se zateknete u situaciji da jedva spajate krajeve, a dlačice jedva da možete uhvatiti, znajte da je pravo vrijeme da kupite nove. Također, nemojte ih miješati s priborom za šminkanje kako se na njima ne bi namnožile bakterije. Obrišite ih poslije svaje upotrebe i držite ih na posebnom mjestu.

Suviše ste istanjili obrve, ili napravili “rupu”

Nemojte svaki dan čupati obrve, riskirate da ih previše stanjite i urediti izgled lica. Pričekajte bar dva tjedna da ponovno izrastu, popune se i izgledaju ujednačenije.

Previše ste istaknuli luk obrve

Dame, ako ne želite konstantno izgledate začuđeno, budite vrlo pažljivi kada naglašavate luk obrve. Potrudite se zadržati prirodan oblik, nađite najvišu točku obrve i čupajte dlačice ispod nje kako bi izgledala podignutije.

Zaboravili ste na gornji dio obrve

Nemojte zapostavljati ovu oblast! Ona predstavlja ključnu razliku između punih obrva koje izgledaju lijepo i uredno, i punih obrva koje izgledaju zapušteno.

Pretjerali ste sa upotrebom olovke

Nije tajna da upotreba olovka može učiniti da vaše obrve izgledaju besprijekorno. Ali suviše tamne obrve izgledat grubo i umjetno. Cilj korištenja olovke je definiranje obrva, ali ne tako da postanu suviše upadljive. Neka olovka bude za nijansu svjetlija od nijanse obrva. I upamtite – svoje obrve trebaju sjeni, a ne da ih iscrtavate!
Izvor:super zena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.