Handmade kozmetika – prirodnim putem do ljepote

Autor Datum 21/05/2017

Šampon protiv peruti, za plavu kosu, za veću gustinu ili brži rast kose? Kažu da žene nikada ne mogu da se odluče za jednu sitnicu, već često kupe nekoliko sličnih preparata i na kraju ne budu zadovoljne nijednim. Kozmetička industrija je toliko napredovala da se danas na tržištu mogu naći razni preparati za negu kose, kože, noktiju, ma šta god da vam padne na pamet, može se kupiti. Međutim, još uvek ima onih koji se odlučuju za ručno pravljenu kozmetiku. Mnogi su skeptični, pa tek po preporuci i savetima svojih prijatelja se odluče za ovu vrstu kozmetike, ali kada se uvere u efekat koji se ostvaruje prirodnom kozmetikom, odmah se zanemare razni brendirani proizvodi.

Mnogo je darova prirode koji se mogu iskoristiti za pripremanje raznih proizvoda za negu tela, ali i za ishranu.

Prirodna kozmetika zlata vredna

Da biste sprečili starenje kože, sigurno će vam pomoći kokosovo ulje. Ono, takođe, može da doprinese spečavanju infekcije kože, ali je hidrira zahvaljujući vitaminima i mineralima koje sadrži. S obzirom na to da se lako nanosi i da ga koža brzo upija, blagotvorno je u zaštiti od opasnih sunčevih zraka.

Osim što se kokosovo ulje može direktno utrljati u kožu, svakako može da posluži i kao sastojak za mnoge pilinge, gelove za čišćenje lica i skidanje šminke. Takođe, pozitivne efekte ima ukoliko se koristi kao sredstvo za negu obrva i brži rast trepavica. Preporuka za sve one koji imaju suvu kožu jeste da iskoriste kokosovo ulje i od njega naprave efikasnu masku koja će doprineti hidrataciji kože.

Kokosovo ulje za nežnu kožu lica

Veoma jednostavno možete doprineti rastu trepavica tako što ćete napraviti smesu koja će sadržati ricinusovo i kokosovo ulje, ali u takvoj srazmeni da se mešavina sastoji od 2/3 ricinusovog ulja. Ovu mešavinu možete nanositi i na obrve kako biste omogućili njihov rast.

Mnoge žene traže najbrže načine za skidanje šminke. U tome im svakako može pomoći kokosovo ulje koje se veoma jednostavno koristi. Naime, jedino što je potrebno jeste malo vate i kokosovo ulje. Na ovaj način ćete koži pružiti potpuno prirodni tretman i efikasno rešenje za skidanje šminke.

Da biste napravili prirodni gel za negu lica potreban vam je med, limun i kokosovo ulje. Pomešajte po jednu kašičicu meda i kokosovog ulja sa nekoliko kapi limunovog soka i dobijenu smesu nanesite na lice. Lice nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom. Ovu mešavinu možete svakodnevno koristiti, ali posebnu pažnju treba da obrate osobe kojima je koža osetljiva da ne bi došlo do pojave većeg broja akni. Prednost ovog prirodnog gela za negu lica jeste u tome što ste sigurni da koristite prirodne sastojke, a upravo oni će doprineti hidrataciji i regenerisanju kože.

Kokosovo ulje nije samo popularno u ishrani, već se preporučuje i kako odlično sredstvo za negu lica. Njegova dejstva su ogromna, pogotovu što je dobro sredstvo za skidanje šminke, ono doprinosi i omekšavanju kože, ali takođe može da posluži u borbi protiv dosadnih bubuljica, kao i za suzbijanje bora. Pošto je dobro za hidrataciju kože, kokosovo ulje može da posluži i kao dobar balzam za negu usana.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.