Herkampuri za čišćenje organizma i mršavljenje

Ljekovita biljka herkampuri (Gentianella alborosea), koju mnogi nazivaju i zeleni dragulj Južne Amerike, stoljećima je saveznik dobrog zdravlja žitelja tog kontinenta. Koristi se za čišćenje i regeneraciju jetre i krvi, ubrzati metabolizam, pospješi probavu, regulira krvni tlak
Herkampuri
Raste, inače, na padinama peruanskih Anda, na nadmorskoj visini od 3500 do 4500 metara. Ljekoviti su listići koji sadrže visok postotak gorkog glukozida eritaurina, genciopikrina, gencijanske kiseline, eteričnih ulja, tanina i mineralnih tvari.

Starosjedioci Perua koristili su herkampuri protiv bolova u trbuhu iu slučaju problema s probavom, ali su dokazane i druge ljekovite osobine – da pospješuje cirkulaciju i detoksikaciju i regulira razinu kolesterola.

Osim toga, listići ove biljke sprječavaju taloženje masti, pa se smatra najzdravijim sredstvom za održavanje idealne tjelesne težine! Slovi i za jedan od najmoćnijih “čistača” organizma, osobito jetre, žuči i žučnih puteva jer aktivni sastojci pospješuju lučenje žučne kiseline i smanjuju razinu kolesterola koji se troši za njihovu sintezu.

Zbog toga i cjelokupan metabolizam dovodi u red. Ova biljka pomaže i da se u žuči i žučnim kanalima ne formira kamen, onemogućava zatvor i blagotvorno utječe na snižavanje krvnog tlaka, a samim tim i snižava rizik da se oboli od kardiovaskularnih bolesti.

Istraživanja rađena na prestižnim svjetskim klinikama potvrđuju da je herkampuri neškodljiv i da se može koristiti iu većim dozama. Ipak, preporučena dnevna doza je dva puta po dvije do tri kapsule (300 mg) prije jela. Pokazalo se da, ako se uzima redovito, uspješno snižava prekomjernu težinu, a onima koji nemaju problem s viškom kilograma preporučuje se dva puta godišnje očistiti organizam.
Izvor:Biljke i zdravlje