Hidratacija kože – Ulje ili krema?

Mnoge žene imaju dilemu koje proizvode treba koristiti zimi kako bi sačuvale kožu. Jedna od njih je i dilema da li je bolje koristiti ulja ili hidratantnu kremu? Istina je jednostavna – možete koristiti obje stvari istovremeno.
hidratacija-koze-ulje-ili-krema
Već i ptice na grani znaju da je hladno vrijeme neprijatelj kože, odnosno da je isušuje. Iako nas je ove zime vrijeme mazilo, ovih dana se živa u termometru spustila na prave zimske temperature, što je pravi pokazatelj da je vašoj koži potrebna dodatna briga kako biste zadržali zdrav i njegovan ten.

Kada zima pokuca na vrata, obavezno na cijelo lice i vrat nanesite hidratantnu kremu.

Pojačajte njen učinak utrljavanjem nekoliko kapi ulja za lice. Preporuka je da to bude ulje od argana koje možete naći u svakoj bolje snabdevenoj apoteci. Neka vam ova kombinacija bude ritual svaku večer prije spavanja.

Ulje će hidratantnu kremu “zarobiti” na vašem licu zbog čega će je koža bolje upiti. Nevjerojatan učinak ćete naravno vidjeti ujutro, jer će vaša koža biti mekana i nježna.

Još jedna od pogodnosti ove kombinacije ulja i kreme je što će se koža manje mastiti tijekom dana čime ćete izbjeći i dodatno stvaranje nećistoća na koži.