Hidratantna ulja za svaki tip kože

Autor Datum 14/09/2018

Svaki tip kože treba drugačije hidratantno ulje. To ovisi o njihovim karakteristikama. Ako ne koristimo pravo hidratantno ulje, možemo se naškoditi, unatoč činjenici da koristimo prirodne proizvode. U ovome članku ćemo govoriti o prirodnim hidratantim uljima koja odgovaraju svakom tipu kože i koja će vam pomoći u svakodnevnoj njezi kože.

Ulje od lavande za kožu

Ulje od lavande za kožu

Normalna koža

Ako ne znate kako vam je koža, vjerojatno imate normalnu kožu. Oni koji imaju problema sa kožom trebaju pričekati da se tretiraju s pravim proizvodima.

Ako je vaša koža normalna, možete isprobati različita ulja i odabrati ono koju najviše volite.

Mi uvijek moramo napraviti razliku između kože vašeg lica (i vrata) i kože ostatka tijela. Vaše lice svakodnevno je izloženo djelovanju slobodnih radikala. Također, ona osjeća više od posljedica našeg ritma života, emocija, stresa, loše prehrane itd.

Zbog toga je važno pronaći najbolje ulje za vas. To može spriječiti starenje, nečistoće, bore i dehidraciju.

Suha koža

Ljudi koji imaju suhu kožu moraju se brinuti o tome cijelo vrijeme. To je zato što je nedostatak hidratacije glavni uzrok starenja kože. Ako se ne vlaži, vaša koža gubi sve više vode. Zbog toga starija koža obično treba hidratantno ulje koje daje elastičnost i čvrstoću kože.

Najpoželjnija ulja za suhu kožu su:

  • Bademovo ulje: vrlo hranjivo, bogato vitaminom E i vrlo jeftino.
  • Shea maslac: Izvrsno za starije i devitalizirane kože.
  • Ulje avokada: bogato masnim kiselinama i pomlađuje kožu.
  • Ulje ruže: Ovo ulje povećava regeneraciju kože i ima veliku iscjeljujuću snagu.

Možete odabrati jedno od njih ili ih kombinirati.

Masna koža

Masna koža vrlo je česta tijekom adolescencije. Karakterizira je veća proizvodnja ulja. To vašoj koži daje sjajan izgled. Ova ulja daje zaštitnu barijeru prema vanjskim sredstvima. No, obično vam izgleda prljavo, a u nekim slučajevima može prouzročiti nečistoće i akne.

S pravim losionom možemo uravnotežiti prekomjernu masnoću kože. A to možete učiniti bez oštećenja kože s alkoholima ili drugim astringentnim proizvodima koji su previše agresivni.

  • Preporučujemo upotrebu ulja jojobe. Ovo ima teksturu sličnu prirodnom ulju kože.
  • Možemo ga kombinirati s aloe vera gelom. To je odličan losion ako imate masnu kožu.

Mješovita koža

Mješovitu kožu karakterizira višak ulja u T zoni (čelo, nos i brada). Ovaj tip kože također ima nedostatak hidratacije u obrazima. To otežava upotrebu jednog losiona. U vrlo složenim situacijama, možemo koristiti različite ulja za svaku zonu.
Možemo napraviti jedno ulje s dva sastojka: ekstra djevičansko kokosovo ulje i ulje lavande.

  • Ova ulja su dobra za kožu. Oni također povećavaju prirodnu sposobnost vaše kože da napravi pravu količinu ulja.

Osjetljiva koža – Ulja

Mi uvijek trebamo tretirati nježnu i osjetljivu kožu s puno njege. Ova koža može reagirati na bilo koju sintetsku ili prirodnu komponentu. Osjetljiva koža je sklona crvenilu i lako se mogu pojaviti male bore.

  • Najbolje hidratantno ulje za osjetljivu kožu je ulje od nevena. Odlično ulje za njegfu osjetljive kože i možete se kombinirati sa aloa verom.
  • Ulje od nevena i aloa vera imaju svojstva za smanjenje iritacije i svrbeža osjetljive kože.

Koža sa aknama

Ako imate akane na koži, morate slijediti određenu rutinu za liječenje ovog problema. To ne ovisi samo o vašoj koži. Također je riječ o hormonima, prehrani itd.

Većina ulja je štetna za kožu s aknama. To je zato što blokiraju vaše pore gdje imate previše ulja. I to je razlog pojave akni.

Postoji ulje koje možete koristit zato što djeluje na hormonskoj razini i ima malo masnoće. Ovo je ulje jaglaca.

Možemo miješati eterično ulje jabuke s malo ulja čajevca. To ima antibakterijska i antifungalna svojstva. Zbog toga sprječava infekcije na koži.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.