H&M maxi haljine za proljeće/ljeto 2017

Da li se već pitate čime popuniti garderober za predstojeće ljeto? Koji su to trendovi aktuelni, boje ili modeli? H&M kao jedan od najpopularnijih high street brendova, za ovu sezonu predlaže maxi haljine pastelnih boja. Duge haljine su se vratile na velika vrata u ljepšem i modernijem izdanju nego prije. Karneri su se čvrsto zadržali na sceni i u ovoj godini te predstavljaju neizbježne detalje koji se provlače kroz cijelu kolekciju. S obzirom da su proljeće i ljeto sinonim za toplotu, svježinu i prozračnost, upravo tim atributima bismo najbolje opisali i ovu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. Ukoliko Vam je potreban svakodnevni odjevni predmet u kojem ćete se osjećati lagano i lepršavo, ili pak trebate svečanu haljinu za posebnu priliku, potražite je u novoj H&M kolekciji.

Ženstvene haljine trendi boja poput baby roze, mint zelene ili svijetlo plave su pravi izbor za ovo ljeto. Naravno, u cijeloj kolekciji je nemoguće zaobići dekoltirane statement haljine tamnijih boja sa dodacima čipke koji čine idealan spoj za svečanu priliku.

H&M brend je poznat i po odjeljku Conscious, koji se brine da odabir trendi odjeće bude u skladu sa očuvanjem okoliša. Skoro 30% odjeće je napravljeno od recikliranog materijala uz cilj da se taj postotak svake godine povećava. U skladu sa ovim, moguće je pronaći i haljine od recikliranog materijala sa akcentima tila. Ljepota jednostavnosti i senzualnost se provlače kroz odjevne predmete ove kolekcije, a ukoliko Vas zanimaju neki od navedenih komada potražite ih na oficijelnoj H&M stranici.

Ove maxi haljine iz H&M za proljeće/ljeto 2017 pogledajte na fotografijama ispod.