Horoskop za 2018 godinu – Bik

Autor Datum 22/12/2017

Godina 2018. trebala bi biti ispunjena mirom i slobodom da se ponašate onako kako i želite bez prevelikih sputavanja. Fizički i psihički, Bikovi će biti odlično u periodu dok Pluton prelazi u kuću Jarca. U 2018 godini ne donosite ishitrene odluke. Bik se smatra jednim od najstabilnijih znakova horoskopa, jer oni uvijek misle ispravno, slijede pravi put i jako su sigurni u ono što rade. Vole da kontrolišu svaku situaciju.Nisu previše skloni promjenama.

Karijera i Posao

Kada gledamo na karijeru, onda 2018 godina za Bikove definitivno izgleda sjajno. Na vaše odluke vezano za karijeru dosta će uticati vanjski uvjeti. Vaša tvrdoglavost bit će poticaj da se još više trudite. Uglavnom u 2018 godini bikove očekuje jako puno posla.

Bikovi ne bi trebali prihvatati timske poslove, iako ideja o sudjelovanju u timskom radu zvuči jako primamljivo. U početku ćete misliti da ste i pogriješili što ste odbili takav vid poslovnog angažamana, ali kasnije će se ispostaviti da je to bila prva odluka za unaprijeđenje vaše karijere. Ako 2018 godine dobro zapnete na poslovnom polju, plodove tog rada ubirat ćete dugi niz godina. Jedno u šta možete biti sigurni je da će se značajni rezultati pokazati do kraja 2018 godine.

Početkom 2018 radno opterećenje može biti jako malo, ali kako se godina napreduje, opterećenje će se postupno povećavati. Ponekad situacije mogu biti teške, ali trebate ustrajati i nastaviti s naporonim radom i samo tada ćete postići veliki uspjeh.

Ljubav

2018 godina u ljubavnom životu Bikova donjet će puno harmonije i sreće.

Oba pripadnika ovog horoskopskog znaka moraju pokazati svoje emocije,kako bi i dalje bili interesantni i zanimljivi partneru. Oko sredine 2018 godine moguće je da novi partner ušeta u vaš zivot. Ovaj dio godine predstavlja najbolje vrijeme da se odmaknete od prošlosti i krenete ispočetka. Ako ste u vezi onda u 2018 godini možete očekivati jačanje odnosa,tako da vaša veza može preživjeti test vremena i nepredviđenih okolnosti.

Ako ste sami onda potražite partnera izvan svoje skupine prijatelja. 2018 godina je sjajna godina i Bikovi trebaju ostati pozitivni da bi uživali u ljubavnom životu.

Ljubavni život će takođe biti miran. Početkom godine moguće je da se čini turbulentan, ali kako godina napreduje ljubavni život postati mirno more. To ne znači da neće biti svađa, ali da će one biti manje, a vaš ljubavni život će biti ispunjen strašću i uživanjem. Samo je na vama odluka da li ćete pokazati emocije prema partneru ili ih potpuno potisnuti.

Finansije

Bikovi u 2018 godini će da troše malo više. Iako će priliv novca biti stabilan,razina novaca koju potrošite ne ostavlja puno mjesta za uštedu. Takođe mogu se pojaviti i nepredviđeni troškovi.

Sredinom 2018. godine postoji mogućnost da na račun vam legne veća suma novca. I ovo je vrijeme kada trebate planirati da otplatite sve dugove i zajmove.

Krajem godine ,neki bikovi mogu planirati kupnju kuće,automobila…ako imate u planu novu investiciju trebate se na nju pripremati tokom cijele godine i zadržati kontrolu nad vlastitim troškovima

Zdravlje

Kada je riječ o zdravlju, 2018 će biti dobra godina. Sad je pavo vrijeme da se rješite nezdravih navika i polako u svoj život uvodite sportske aktivnosti. Bit ćete puni energije ,pa zašto je ne iskoristiti za bavljenje sportom i tako poboljšati vlastito zdravlje.

U drugom tromjesečju 2018 godine, doći će do pada energije. Ovo će predstavljati moralni test za Bikove, ali samo držite emocije pod kontrolom i vidjet ćete kako se nivo energije povećava. Uzmite malo vremena za opuštanje

Bikovi trebaju takođe paziti i na mentalno zdravlje,a joga,meditacija u pravi izbor. Samo je bitno da stres svedete na što manju moguću mjeru i sitnicama ne pridajite veliku pažnju.

Porodica i društveni život

2018 godina može biti ispunjena velikom količinom stresa,pa je bitno da to ne prenosite na porodicu i prijatelje. Pozitivan stav jedini je način na koji možeze osigurati da stvari idu glatko.

Stav koji zauzmete mora da bude taktičan i diplomatski, ali takođe morate postaviti i određene granice. Dobra namjera je nešto što će vam pomoći da postignete poštovanje kod porodice i prijatelja i time sebi osigurate radosnu godinu.

Takođe odvojite vrijeme koje ćete provesti s porodicom i prijateljima. Bitno je da ove odnose održavate jako snažnim jer će vam upravo oni pomoći tokom teških perioda.

Mjesečni horoskop za 2018 – Bik

 • Januar 2018: Bit će ispunjen mnogim promjenama koje će se stabilizirati do kraja mjeseca.
 • Februar 2018: S aspekta zdravlja kao i karijere i poslovanja, to će biti dobar mjesec.
 • Mart 2018: Ovaj mjesec će jačati vaš duhovni aspekt dok nastavljate istraživati skrivene aspekte vašeg života.
 • April 2018: Ovaj mjesec bi trebao biti najveći duhovni mjesec zahvaljujući snazi vaše 12. kuće.
 • Maj 2018: U ovom mjesecu postić ćete uspjeh u svemu što ste poduzeli zbog dominacije vaše prve kuće.
 • Juni 2018: U ovom mjesecu treba paziti na financije i bilo kakve poslove ovog tipa.
 • Juli 2018: Može biti intelektualni mjesec jer bi bikovi mogli steći nova znanja i vještine.
 • Avgust 2018: Zbog snage četvrte kuće, obiteljski život i aspekti vezani uz vaš dom bit će izvrsni.
 • Septembar 2018: To će biti mjesec s promjenama, kako pozitivnim tako i negativnim, koji bi mogli uzrokovati turbulencije u vašem životu.
 • Oktobar 2018: Dok Merkur ide u retrogradno; ovaj mjesec može označiti početak novih stvari koje pozitivno utječu na vaš život.
 • Novembar 2018: Ovaj mjesec za bikove svakako će obilježiti društvena sfera vašeg života s partyjima i drugim društvenim faktivnostima koje se nalaze na rasporedu.
 • Decembar 2018: Kako se 2018. godina privodi kraju, posljednji mjesec će donijeti za bikove mnoge povoljne prilike u različitim aspektima života.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.