Horoskop za 2018 godinu – Lav

Autor Datum 22/12/2017

U 2018 godini doći će do izražaja materijalističke i tupe osobine Lava. To bi mogla biti godina u kojoj ćete pokušati riješiti se nezdravih navika. Planete Saturn i Jupiter će vam pomoći i omogućiti da budete atraktivni tijekom cijele godine. Očekujte drastične promjene u profesionalnim i osobnim aspektima vašeg života. 2018 će biti godina ispunjena sa mnogo aktivnosti. Oba spola pripadnika ovog horoskopskog znaka morat će držati svoju osjetljivu prirodu po strani jer bi to moglo ometati vaš napredak u životu.

Ukoliko Lav želi da unaprijedi svoj život, morat će izaći iz zone udobnosti i gaziti po nepoznatim teritorijima.

Različite okolnosti će se poajvljivati tokom godine, ali morate se prilagoditi promjenama ako želite da godina bude dobra i puna uspjeha. Prilagođavanje promjenama pomoći će u razvoju vače ličnosti i osobnosti..

Ako imate svojstven stav, sigurni ste u sebe, tada svakako pripadate horoskopskom znaku Lava. Lav posjeduje osobine hrabre i ambiciozne osobe. Druge osobine Lava su da je energičan, karizmatičan…

Čak i uz takav hrabri stav uvijek je neophodno da zadržite jasnu viziju o tome šta želite u budućnosti.

Karijera i posao

2018.godina za Lavove će biti ispunjena usponima i padovima kada je riječ o karijeri ovog horoskopskog znaka. Suočavanje s tim bit će zaista teško, ali kratkoročne ciljeve ćete ispuniti vrlo jednostavno, ali i planirajte dugoročnu karijeru na taj način da ovi padovi ne utiču na nju.

Profesionalna etika mora se održavati kako bi se projekti mogli dovršiti unutar određenog vremenskog razdoblja. Održavanje pozitivnog odnosa s kolegama i nadređenim je imperativ, pa ako se ikakvi problemi pojave, onda se pobrinite da to potpuno shvatite. Dok bi prva polovica 2018 godine mogla biti teška i opterećavajuća, druga polovica godine mogla bi biti puna optimizma i šansa za postizanje stabilne karijere.

Budite fleksibilni jer je to jedini način da prebrodite probleme i promjene koji utiču na vašu karijeru.

Ponekad ćete morati raditi duže vremena kako biste postigli ciljeve i ispunili zadane rokove. Pod takvim pritiscima nemojte pokleknuti,ostanite mirni i optimistični. Vrijeme puno izazova bit će tokom retrogradne faze Marsa.

U tom razdoblju držite glavu visoko ali nemojte se upuštati u bilo kakve promjene. Odupiranje od toga bit će teško ali budte istrajni i strpljivi.

Ljubav

Ljubavni život Lavova bit će podložan velikim promjenama bilo da su u vezi ili sami. Djelovanje Saturna i Jupitera uticat će na vaše emocije i privlačnost. Može takođe doći i do nekih problema u ljubavnom zivotu Lavova ali ne na dugoročne staze. Način na koji izražavate ljubav trebate intenzivirati,jer bi to moglo privući nove potencijalne partnere.

Potrebno je doći do kompromisa kako bi vaš romantični odnos dobio novi zalet. Drugi Važan čimbenik je dobra komunikacija s partnerom. U 2018 godini imat ćete mnogo opcija, ali na vama je da izaberete najboljeg partnera s kojim ćete se osjećati kompletni. Romantične veze bit će pune strasti i ljubavi. Pokažite osjećaje partneru, ali odvojite vrijeme i za slušanje i razumjevanje partnerovih emocija i potreba.

Finansije

Kada je riječ o finansijama, 2018.godina izgleda obećavajuće. Ograničenja i prepreke uvijek će biti prisutni, ali neće vas mnogo kočiti u ispunjavanju želja. Također morate likvidirati i uložiti svoje investicije ove godine. Kad su finansije u pitanju, ne donosite brze odluke,prvo dobro razmislite i nađite najbolje rješenje.

2018 godina može donjeti i neke ne planirane i neizbježne troškove. Pokušajte svojim odlukama učiniti da se maknete od nepotrebnih izdataka koji bi vam smanjili mogućnost za uštedu.

Takođe neke vama bliske osobe bi mogle tražiti da dio novca potrošite nanjih, ali isključite emocije što je više moguće, jer dugoročno o ne bi imalo pozitivne efekte. Organizujte svoje finansije tako, da ako su potrebni zajmovi ili krediti, da oni budu isplativi bez većih problema.

Iako su ove godine finansije dobre, imajte na umu da se daleka budućnost ne može predvidjeti.

Zdravlje

Ove će godine zdravlje će biti promjenljivo. Možda biste željeli ostati zdravi tijekom cijele godine, ali nekoliko puta, razni zdravstveni problemi moraju se pojaviti. Slabosti tijela i uma moraju se pojaviti. Ostanite mirni i strpljivi jer to je jedini način da se vratite snagu uma i tijela. Morate voditi računa o zdravoj prehrani i redovnoj tjelovježbi. Tokom vježbanja nemojte se forsirati,odmarajte kada je potrebno. Sredinom 2018 godine stres i naprezanje su neizbježni,pa budite oprezni da se to ne odrazi na vaše zdravstveno stanje.

Pobrinite se da poduzmete aktivnosti koje će vaš um i tijelo održati opuštenim.

Porodica i društveni život

2018 godina će biti testna godina kada su u pitanju odgovornosti koje Lavovi imaju prema porodici i prijateljima. Jupiter i Saturn će vam pomoći da se zaštitite i ostanite daleko od svih vrsta problema s obitelji. Svaki savjet koji vam daju prijatelji i članovi obitelji mora se uzeti u ozbiljno razmatranje, i tek tada će vaš osobni život biti ispunjen radošću i srećom.

Ove godine ćete biti energični u pružanju podrške obiteljima i prijateljima u nevolji, ali budite sigurni da nećete donositi hitne odluke jer one mogu imati neželjene posljedice u budučnosti. Pazite da ostanete u kontaktu s obitelji i prijateljima. Oni će vam pružiti potporu i snagu da se suočite s poteškoćama.

Mjesečni horoskop za 2018 – Lav

 • Januar 2018: Ovaj mjesec će biti zanimljiv mjesec pun uzbuđenja. Također možete planirati odmor da biste se ponovno oživjeli i revitalizirali.
 • Februar 2018: Ovaj mjesec će biti dobar ako namjeravate imati dijete.
 • Mart 2018: Tijekom ovog mjeseca mogu se desiti okolnosti koje će promijeniti vaš ugao gledanja na stvari u učiniti ga pozitivnijim – to će odmah promijeniti vaš život na bolje.
 • April 2018: Ovaj mjesec ima devetu kuću u jakoj poziciji i bit će ispunjen srećom.
 • Maj 2018: mjesec prosperiteta za Lava. Mogući su problemi sa zdravljem.
 • Juni 2018: Postizanje ciljeva i uspjeha bit će lako u ovom mjesecu, ali emocionalno možete osjećati neke probleme.
 • Juli 2018: Ovaj mjesec će od vas tražiti neke odgovore,trebate raditi na svojim emocijama.Ovo je posljedica uticaja vače vaše dvanaeste kuće.
 • Avgust 2018: Ovaj mjesec Merkur ulazi u retrogradnu fazu, tako da odgode sve važne odluke koje treba donijeti.
 • Septembar 2018: U ovom mjesecu pobrinite se da održite dobru komunikaciju s braćom i sestrama kako bi se poboljšala kompatibilnost.
 • Oktobar 2018: U ovom mjesecu zdravlje bi moglo biti nešto o lošije zbog položaja Marsa. Vaše misli mogu izgledati pomalo zbrkano što će vas navesti da učestvujete u raznim aktivnostima.
 • Novembar 2018: U ovom je mjesecu dominantna četvrta kuća, tako da ćete provesti vrijeme s voljenima.
 • Decembar 2018: Kako se godina završava ,doći će do općeg poboljšanja u vašem životu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.