Horoskop za 2018 godinu – Ovan

Autor Datum 03/01/2018

2018 godina će biti godina Ovna. Iskoristite godinu i radite ono što vam srce želi. Ovo se odnosi na oba spola pripadnika ovog horoskopskog znaka. 2018 će takođe biti godina koja uključuje puno napornog rada za Ovnove, ali ne zaboravite se opustiti i zabaviti. Kada radite fokusirajte se samo na posao,ostatak vremena uživajte. Ovan je opuštena vrsta osobe i voli uživati u životu okružen voljenima. Ovaj horoskopski znak je ispunjen energijom i životom, tako da uvijek žele biti zauzeti poslom, ali ne zapostavljaju ni voljenu osobu, skloni su romantici. Ovan neće dozvoliti da mu iko i išta stane na put, i obično se uredotočuju na dobrobit svojih najmilijih, ali u 2018 godini trebali bi se usredotočiti na sebe i početi malo više vjerovati u sebe. Planete Saturn i Jupiter djelovat će na povoljan način za pripadnike ovog horoskopskog znaka. U privatnom životu potrebno bit će potrebno “žrtvovati” neke stvari radi budućeg prosperiteta. 2018 godina je godina prilika prilika i trebate ih iskoristiti. Takođe 2018.god bit će i godina s puno promjena.

Posao

2018 godina će pružiti mnogo prilika za oba pripadnika ovog hooskopskog znaka. Morat ćete se suočiti s mnogim preprekama na putu, ali vjerujte nam kad kažemo da će to suočavanje otvoriti i nove puteve za velike projekte koji će unaprijediti vašu karjeru.Unaprijedite komunikacijske vještine.

Položaj Jupitera povoljno utiče na vaše instinkte i kreativnost. Ukoliko se bavite umjetnošću, prodajom ili proizvodnjom,uticaj Jupitera bit će jako izražen, što će dovesti do sjajnih poslovnih rezultata.

Kolege i šefovi će biti nakloni prema vama, zahvaljujući novim i uzbudljivim projektima u kojima ćete pokazati sav svoj potencijal. Neki aspekti bi posla bi mogli biti jako stresni, ali nemojte se predavati jer će uspjeh i mnogih drugih zavisiti od vas. Povećanje plate i unapređenje na poslu možete ošekivati krajem 2018.god.

Dakle, u cjelini možete očekivati dobru godinu kada je posao i karijera u pitanju. Vaš trud će se definitivno isplatiti.

Ljubav

Kada je riječ o ljubavnom životu, Ovan će imati jasan put koji treba slijediti. Ukoliko ste u braku, doći će do boljeg razumjevanja supružnika. Ako ste u vezi koja vas ne ispunjava, okončajte je..nova veza koja će vas ispuniti doslovno čeka iza ugla. Takođe 2018 godina će vam donjeti i par veoma strasnih i kratkih veza.

Za Ovnove koji su vezi, godina će uključivati poboljšanje na polju strasti i osjećaja koji se dijele s partnerom. Lakše ćete kontrolirati svoje osjećaje i emocije Od ožujka do lipnja moglo bi biti dobro vrijeme za neke od ovnova da da stanu na “ludi kamen” i vode sretan bračni život. Vodit će vas osjećaji, ali nemojte zaboraviti ni vaše moralne stavove i pokušajte se ponašati u skladu s tim.

Ukoliko ste izašli iz veze,nove prilike su na domak ruke.

2018 godina bit će godina u kojoj ćete jasno znati kako želite da oblikujete svoj ljubavni život, kao i to šta želite od partnera.

Finansije

2018 godina zasigurno će biti godina koja je puna financijskog uspjeha. Bit će tu i prepreka, pa i finansijskih gubitaka i dugova, ali na kraju ćete biti u velikom plusu.

Optimizam je jedina stvar koja vam može pomoći da postignete uspjeh. Odvojite malo vremena oda bi ste napravili bolji proračun. Do kraja 2018 godine vidjet ćete da ste prevladali sve prepreke i da ste postigli uspjeh. Finansijska stabilnost se može jedino obezbjediti uz kontrolu trošenja novaca.

Oko studenoga vidjet ćete da finansijski jako dobro stojite, i da je vaš bankovni račun u plusu. Imate i ušteđenog novca za zabavu.

Samo zapamtite, najprije se pobrinite platite sve račune i dugove, a zatim uživajte s novcem koji imate u suvišku.

Zdravlje

U 2018 godini Ovan može očekivati jako dobro zdravstveno stanje. Položaj Urana će pokušati stvoriti manje zdravstvene tegobe, ali položaj Jupitera će povoljno uticati na cjelokupnu zdravstvenu sliku. Dodatnu energiju i vitalnost će vam pružiti izlazak u prirodu, takože će dobro uticati i na vašu tjelesnu kondiciju. Meditacija će vam pomoći u jačanju duha.

Iako će pripadnici ovog horoskopskog znaka u 2018 godini imati odlično zdravstveno stanje, ipak treba da paze na prehranu i da se posvete redovnoj tjelovježbi.

Dakle, ako održavate zdrav stil života, 2018 godina će zasigurno biti dobra za vas što se tiče zdravlja. Razina energije bit će visoka, stoga je iskoristite kako biste životu dali veći korak. Stres se ne može izbjeći, ali ne zaboravite da se opustite. Ako dođe do bilo kakvih zdravstvenih tegoba, one će i biti posljedica prevelikog stresa.

Porodica

2018 godinu provest ćete okruženi prijateljima i porodicom. Može takođe doći i do razmjerica ali držite emocije pod kontrolom, da ne bi bilo ishitrenih reakcija. Ako ste u svađi s nekim članom porodice, pokušajte se izmiriti. Oslonite se na mudroti živite sretno.

U 2018 godini moguće je putovanje ili veći shopping s porodicom i prijateljima.

Mjesečni horoskop za 2018 – Ovan

 • Januar 2018: Bit će veliki mjesec u svim aspektima.
 • Februar 2018: Označava mjesec koji će biti ispunjen razvojem i sa puno napretka.
 • Mart 2018: Sada je pravo vrijeme da se usredotočite na prijatelje i porodicu da se usredotoče na najviše na sebe i obitelj.
 • April 2018: U ovom mjesecu Merkur će ući u razdoblje retrograde, čime se stvari početi polako kretati kako ovnovima odgovara.
 • Maj 2018: Pažljivo planirajte ovaj mjesec kako biste bili jako finansijski uspjesni.Moglo bi doći do velike poslovne prilike.
 • Juni 2018: Mjesec je uglavnom dobar, ali pazite na svoje zdravlje.
 • Juli 2018: Bit ćete izloženi iskušenjima u kojima ćete procijeniti vastitu snagu i sposobnost.
 • Avgust 2018: Sajajn period za provesti kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom, porodicom i prijateljima.
 • Septembar 2018: Ovo je razdoblje kad ćete imati puno obaveza na poslu, ali i vrijeme za početak novih ljubavnih veza. Ako razmišljate o braku, budite sigurni da li vam partner odgovara u tolikoj mjeri.
 • Oktobar 2018: ovaj mjesec će uključivati puno radnih sati, kao i komunikaciju s utjecajnim ljudima.
 • Novembar 2018: Ovaj mjesec trebate posvetiti opuštanju.
 • Decembar 2018: Budite pametni i radite na tome da stvari idu u vašu korist.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.