Horoskop za 2018 godinu – Rak

2018 godina je stvarno optimistična za Rakove. Bit će to godina ispunjena pozitivnom energiijom, srećom i vaše samopuzdanje će biti visoko. Sve oko vas davat će osjećaj mira. S obzirom na položaj Jupitera i Saturna koji djeluje povoljno na pripadnike ovog horoskopskog znaka ,ovo je godina koja vam pruža velike mogućnosti. Rakovi su prilično složeni,s jedne strane su brižni i emotivni,s druge strane veoma napeti i materjalistički tipovi. Ove osobine će uticati na rezultate u 2018 godini. Samopouzdanje koje imate pomoći će vam da prođete kroz nekoliko poteškoća koje bi vas mogle pogoditi bez većih posljedica.

Karijera i Posao

Kada govorimo o karijeri, 2018 godina izgleda kao intenzivna godina. Tijekom cijele godine najvjerojatnije ćete imati maximalno ispunjen radni raspored ,ponekad će se taj intenzivan radni tempo odraziti i na odnose s kolegama,pa se mozda nađete i između dvije vatre. Trudite se da odnose u radnom okruženju držite pod kontrolom i bez većih trzavica. Ukoliko želite mijenjati nešto u firmi, 2018.godina je pravo vrijeme za to. Do kraja drugog kvartala 2018.god završite sva usavršavanja koja ste počeli i preuzmite u skladu s tim i nove zadatke. Poslovni kontakti bi mogli se proširiti i na vaš društveni život.

Pošto će 2018 godina biti ispunjena napornim radom, postoji mogućnost da se Rakovi osjećaju zbunjeno, ali tada savjet potražite od iskusnijih kolega i nadređenih. Osim što ćete dobiti dobar savjet,takođe ćete upotpuniti i svoje znanje i vještine.

Ljubav

Za Rakove 2018.godina će biti emocionalno turbulenta. Ako ste u vezi ,očekujte intenziviranje strasti,ali kada su važne stvari u pitanju, ne dozvolite da vas strasti vode nego se ponašajte kao pametan čovjek. Ukoliko budete druge krivili za sve i bili nestrpljivi ,možete zaboraviti na dugu i sretnu vezu.

Takođe budite oprezni kada su vaši postupci u pitanju, jer bi mogli povrijediti partnera a da toga niste ni svjesni. Osjećaji vašeg partnera moraju vam biti jako važni, pa makar to značilo da svoje želje stavite na čekanje. Neki od snova,vezanih za vaš ljubavni život bi se mogli i ostavriti, u slučaju da su realni a ne bajkoviti.

Ukoliko ste sami, imat ćete jako puno opcija i izbora, pa će možda doći i do zbunjenosti u odabiru.Vaš šarm i stav će biti jako privlačni osobama suprotnog spola. Da bi pronašli partnera, morate ulaziti i na nepoznate teritorije, ali možda baš “ta” osoba bude neko s kim dijelite hobije.

Finansije

Tijekom prve polovice godine Rak može imati ne predviđene troškove. To bi moglo u početku uzrokovati neke probleme, ali će vas dovesti do izrade proračuna koji će vam pomoći u ostvarivanju ušteda. Neki novac bi mogao doći prilikom poslovanja s nekretninama ili kao naslijeđe.

Tijekom sredine 2018, dio novca bi mogli potrošiti na renoviranje doma, i na plačanje privatnih računa. Druga polovica 2018 godine,što se tiče finansija bit će stabilna. Kada je trošenje novaca u pitanju, budite pažljivi, ne morate zadovoljiti želje svih koji vas okružuju. Izbjegavajte kupovine “po svaku cijenu” i tako jedino možete da uštede dio novca.

Stoga osigurajte da barem tokom prvog dijela 2018 godine uštedite odreženu sumu novca, jer bi sredinom godine moglo doći do finansijskih problema. Novac koji potrošite sredinom godine ,lako ćete nadoknaditi do kraja 2018.godine.Pobrinite se da zajmovi i dugovi ne ostanu ne izmireni.

Zdravlje

Zdravlje u 2018 godini će biti dobro. Imat ćete mnogo mogućnosti za unaprijediti svoje psihičko i fizičko zdravlje. Održavajte zdrav stil života, pazite na ishranu i redovno vježbajte.

Zbog emocionalnih previranja u 2018. godina, vićini Rakova će donjeti dosta nemogućnosti za opuštanje. Stoga pobriite se da nivo stresa dovedete na najmanju moguću mjeru, budite optimistični i okružite se pozitivnom energijom. Potrudite se da vrijeme koje provedete radeći bude ekvivalentno onom koje provedete odmarajući. Ne radite sami i riješite se predrasuda jer to dugoročno može dovesti do loših posljedica.

Kada se osjećate puni energije,možete se pitati kako ju potrošiti. Imajte hobije, vježbajte, bavite se nekim sportom jer to je najbolji način da je potrošite. Postavite sebi rutinu kad je u pitanju posao i opuštanje, ne samo da će smanjiti količinu stresa nego će i pomoći i da se osjećate zdravije. Samo nejmote pretjerivati, jer poznavanje granica je takože jedan od načina da ostanete zdravi.

Porodica i Društveni život

U 2018.godini doći će do nekih promjena na porodičnom planu, što će tražiti i veliku sposobnost prilagođavanja, takođe mođe doći i do nove faze u vašem životu, bilo da je u pitanju smrt ili novi život. Porodična idila može biti poremećena zbog nekih problema koji se moraju riješiti odmah, ali kada je riječ o vačim idealima i stavovima, budite čvrsti dok ih ne uspostavite. Takođe očekujte promjene i u vačem društvenom životu.

Mjesečni horoskop za 2018 – Rak

  • Januar 2018: U svakom pogledu, karijeri, ljubavi i financija, ovaj mjesec će biti prilično ispunjen.
  • Februar 2018: ovaj mjesec će se pokazati povoljnim za opuštanje i zabavu. Neka napetosti oko budućnosti budu na zadnjem mjestu.
  • Mart 2018.: ovaj mjesec će uključivati mnogo interakcija. Također će uključivati odluke i rizike. Za ovo je zaslužan Merkur koji ulazi u retrogradnu fazu.
  • April 2018.: svi Rakovi moraju pratiti svoje zdravlje tokom ovog mjeseca. Liječenje i odgovarajuće terapije će vam pomoći da ostanete u formi tijekom ovog mjeseca.
  • Maj 2018.: Ovaj mjesec će uključivati puno porodičnih aktivnosti,kao odlazak na odmor s voljenima. Također će uključivati rad u grupi ili timu.
  • Juni 2018.: Ovaj mjesec donijet će određene promjene u privatnom i profesionalnom životu.
  • Juli 2018.: ovaj mjesec će biti vrijeme kada se Rak treba brinuti za svoj stil i izgled.
  • Avgust 2018.: Ovaj mjesec može dovesti do neslaganja između roditelja i djece.
  • Septembar 2018.: Kako Mars ulazi u prvu kuću; ovaj mjesec ćete se osjećati nezavisnim i bit ćete duhoviti u vašem ponašanju.
  • Oktobar 2018.: Ovaj mjesec će donijeti stabilnost u financijskim i profesionalnim aspektima.
  • Novembar 2018.: Dok 2018. godina se privodi kraju,Rakovi će konačno vidjeti stvari jasno i razumjet će šta žele od života.
  • Decembar 2018.: Godina će završiti druženjem s voljenom osobom.