Horoskop za 2018 godinu – Vaga

Autor Datum 23/12/2017

2018 godina je vrijeme da se Vage usredotoče na svoje potrebe i želje umjesto na druge. Proteklih godina ste bili usredotočni na potrebe porodice i prijatelja, možda rješavali i neke njihove obaveze,ali ovo je godina u kojoj se trebate posvetiti samo sebi. Morat ćete razmišljati o idealima koji kreiraju vaš život. Odnosi koji postoje u vašem životu dobit će nova značenja u 2018.godini. Vage su zabavne i druželjubive osobe, mrze velike gužve i upravo ove osobine igrat će voma važnu ulogu u kreiranju odnosa u 2018 godini. Uvjek želite održati balans izmedju svih aspekata života.

Karijera i Posao

Tokom 2018 godine moguće su drastične promjene u karijeri. Morat ćete ispuniti važne zadaće na poslu koje će uključivati i veliku odgovornost. Moguće je da dobijete i neko važno mjesto u firmi,što će dodatno uticati na unaprijeđenje kariijere. Pošto ćete se osjećati punim energije, to će igrati ključnu ulogu u unapređenju karijere. 2018 godina je pravo vrijeme za dodatna profesionala usavršavanja.

Takođe jednako intresovanje kao što imate za posao,imajte i za hobije. Zadržati ovu ravnotežu je jako važno da bi te bez problema mogli pregurati par ne baš ugodnih perioda u 2018 godini. Ova godina je veoma povoljna za napredak vaše karijere,tako pred problemima ne savijajte leđa. Tražite veći komfor i bolje ugodnosti za obavljanje posla. Ukoliko vam trebaju promjene smjena rada,kao i veća plata ne oklijevajte ih zatražiti.

Moguće je da će neke od kolega i nadređenih biti zlonamjerni,ali te gluposti bi trebali zanemariti. Jedina stvar na koju trebate obratiti pažnju je vaš trud i uspjeh.Kada se suočavate s izazovima,zadržite pozitivan stav.

2018 godina za Vage je godina u kojoj će društveni život biti jako intenzivan, ali trebate ostati fokusirani i na posao.Ako želite naklonost nadređenih,razmišljajte o projektima koje radite na jedinstven način,jer će to osigurati da vas nadređeni vide kao važan dio kompanije i tima.

Frustracija će biti,to je neminovno,ali važno je ostati miran i strpljiv.

Ljubav

2018 godina za Vage će biti godina kada konačno počinje bolje razumjevanje osjećaja i potreba partnera. Ljubav će dobiti neku novu dimenziju. Jupiter će igrati ključnu ulogu u razvoju dobre veze s partnerom.Strast i romanse ispunit će ljubavni život pripadnika ovog horoskopskog znaka.

Postojeći odnosi će se promjeniti na bolje. Vage će imati šire vidike kada je ljubav u pitanju, ali to ne znači da trebate donositi ishitrene odluke.

Ako ste u vezi,partner će postati strastveniji,i preuzet će kontrolu u nekim važnim situacijama, a to znači da će ljubavni život Vaga biti ispunjen s romantikom i izljevima ljubavi.

Ukoliko ste u drugoj skupini pripadnika ovog znaka,i nalazite se u vezi koja ves ne ispunjava.. sada je pravo vrijeme da izadjete iz nje. To ne znači da će vaš ljubavni život stagnirati,naprotiv,imat ćete više vremena da ga provedete onako kako vama odgovara, posvetite se svojim hobijima pa i upoznajte nekog novog.

Ne zaboravite da morate održavati dobru komunikaciju s partnerom, jer jedino tako možete razumjeti vaše međusobne potrebe. Dobra komunikacija bit će glavni čimbenik stavranja strastvenog odnosa,budući da partner zna da želite znati kako se i on osjeća.

Učite na greškama iz prošlosti,kako biste mogli izgraditi stabilan odnos u sadašnjosti.

Ovo takože mođe biti i dobar posticaj ako Vage žele da obnove neku staru romasnu.

2018 godina je pravo vrijeme i da se razmislja o proširenju porodice.

Finansije

Dobar plan za upravljanje budžetom bit će potreban ukoliko Vage žele da održe stabilne finansije u 2018 godini. Da bi uštedili ,biti će veoma teško,ali vi ćete biti jako razumni što se tiće trošenja novca. Položaj Saturna će vam uveliko olakšati posao. Budite spremni na finansijske poteškoće koje ćete iskusiti tokom godine,ali pri kraju 2018.godine možete odahnuti.

Neočekivani troškovi bit će vezani za članove porodice i prijatelje.2018.godina je jako dobro vrijeme za kupnju automobila ili novog stana. Nemojte kupovinu počinjati s malim budžetom jer ulaganja koja sada napravite isplatit će vam se do kraja 2018.godine.

Zdravlje

U 2018 Vage će biti prilično pune energije. U toku prvog tromjesečja Vage neće imati nikakvih zdravstvenih poteškoća, ali u drugom tromjesečju postoji mogućnost od pada energije pa može doći i do zdravstvenih problema. Uglavnom ,moći ćete uzeti vremena za oporava, jer će većina obaveza biti zavrčena.takođe vrijeme oporava iskoristite i za psihički odmor.

Do posljednje četvrtine gdine,odlučite se za neki hobi, jer ne samo da ćete se psihički preporoditi nego i fizički. Moguće je s vremena na vrijeme se osjećate umorno,ali u cjelini uz hobi, pravilnu ishranu i redovnu tjelovježbu bit ćete zdravi i fit.

Porodica i društveni život

Vage će u toku 2018 gdine pokazati svoje istinsko JA, što će doprinjeti pobljšanju odnosa s prijateljima i porodicom. Takođe trebate pripaziti na pojedine ljude u vašem okruženju, jer neće uticati pozitivno na vas. Nemojte nastojati svima nametati da ste upravu, ali isto tako osigurajte da vaše misljenje shvataju ozbiljno. Moglo bi doći do zahladjenja odnosa s pordicom i prijateljima,što je posljedica manjka komunikacije.

Druženje s porodicom i prijateljima, će vas osobno činiti sretnim. Pazite da slušate ono šta vam voljeni imaju reći. Ako je neko među vašim bližnjim pstigao neki uspjeh, nemojte ga omalovažavati, cijenite to. Kontrolišite emocije i zanemarite sve ranije nesuglasice s članovima porodice.

Ukratko, porodični život Vage pit će ispunjen srrećom,s probelamtičnim razdobljima, ali ništa nije ne rješivo. Budite veseli i zabavite se s porodicom i prijateljima.

Mjesečni horoskop za 2018 – Vaga

 • Januar 2018: Ovaj mjesec će biti ispunjen s puno napetosti, ali ćete probleme morati riješiti tako da ne stavljate akcenat na njih.
 • Februar 2018: Ovaj mjesec će biti najbolji za vaš ljubavni život. Dosegnut ćete visoku kompatibilnost sa svojim supružnikom.
 • Mart 2018: To će biti mješoviti mjesec s s vrhuncem na ljubavnom polju, ali rizik od srčanog udara može biti prisutan,pa budite oprezni.
 • April 2018: To će biti mjesec kada ćete moći kontrolirati većinu stvari, ali se mogu pojaviti neki financijski problemi.
 • Maj 2018: Osma kuća će biti snažna tokom ovog mjeseca, donoseći pozitivnost u vaš život.
 • Juni 2018: To je mjesec pun testova u aspektima zdravlja, karijere i prijateljstva.
 • Juli 2018: Tokom ovog mjeseca vjerujte svom instinktu i bit ćete psihički i fizički rasterećeni.
 • Avgust 2018: Merkur ulazi u retrogradnu fazu,što će dovesti po prmjene vašeg stava prema mnogim stvarima.
 • Septembar 2018: Ovo će biti dobar mjesec za Vage.Odličan period da obnovite garderobu.
 • Oktobar 2018: U aspektima financija i odnosa, ovaj mjesec će biti jako težak.
 • Novembar 2018: Postupno poboljšanje bit će vidljivo u pitanjima financija i odnosa.
 • Decembar 2018: Kako se 2018. godina bliži kraju,osjećat ćete se nekako nostalgično.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.