Hrana koja koži daje blistav ten

Autor Datum 21/06/2018

Nedavno je Kate Middleton odlučila se hrani samo sirovim namirnicama, ne da bi skinula kilograme, već da bi imala čistu, zdravu, i besprijekornu kožu. Vojvotkinja je i više nego u pravu što je donijela ovakvu odluku, jer pojedine namirnice zaista mogu pomoći da koža bude čista i da bore budu manje vidljive. U svojoj knjizi uice: Recipes for Juicing, Cleansing & Living Well, Carly de Castro predlaže jelovnik za zdraviji ten, a

Mi ovdje izdvajamo 10 namirnica koje će vaša koža obožavati.

Kelj

Kelj sadrži karotenoide bogate antioksidansima. U kombinaciji s tamnim lisnatim povrćem pomaže u borbi protiv upala i detoksicira jetru, koja je zaslužna za detoksikaciju kože. Inače, dobra probava i čista koža su povezani.

Orasi

Orasi su prepuni vitamina B i E, koji su od velike opmoći u borbi protiv slobodnih radikala koji su glavni uzročnici stresa i bora. Plus, sadrže i omega -3 masne kiseline koje pomažu jačanju membrana kože pa ona postaje hidratizirana.

Limun

Vitamini C u tropskom voću pomažu kod proizvodnje kolagena.

Riba

Ako volite sashimi ili sushi imate sreće! Losos i tuna su prepuni omega -3 masnih kiselina koje će vašu kožu prirodno hidratizirati.

Mrkva

Mrkve su bogate vitaminom A i biotinom koju su potrebni za razvoj novih stanica kože. Pune su antioksidansa koji pomažu u borbi protiv upala.

Špinat

Špinat je pun anti-aging antioksidanata i minerala poput vitamina A, C i K koji su također zaslužni za hidrataciju.

Bobice

Maline, kupine i slične bobice štite kožu od starenja antioksidansima.

Repa

Repa može očistiti krv od nečistoća, a pošto koža odražava stanje naše krvi samim ti čišći krv – čistija koža!

Jabuka

Jabuke sadrže polifenole, koji su prirodna krema za sunčanje.

Bademovo mlijeko

Badem, i slična mlijeka od orašastih plodova su bogata bakrom, mineralom potrebnim za proizvodnju kolagena. Bogat je i manganom, mineralom koji ne samo da štiti kožu od UV zraka već sprečava i crveniilo i svrbež.
Izvor:elle

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.