Hranjivi vitaminski sokovi od svježeg voća i povrća

Nagle promjene vremena, sa temperaturnim skokovima i do 15 stupnjeva, nikako ne prijaju organizmu, kao ni dugi tmurni i vjetroviti dani.

Ukoliko se ovih dana osjećate iscrpljeno i klonulo, povratite snagu hranjivim, vitaminskim sokovima od svježeg povrća. Oni djeluju poput energetske bombe, podižu imunitet i štite od prehlade, a na kraju stresnog dana pomažu da lakše zaspite.

Slatki snovi

Za jednu osobu: 2 veća lista zelene salate, pola veze peršuna, pola krastavca 0,3 manje mrkve i zeleni dio celera (grančice i listovi).

Povrće dobro operite, a mrkvu i krastavac ogulite i narežite na manje komade. Prvo izblendirajte krastavac, zatim dodajte listove zelene salate i peršin, pa ponovo ispasirajte. Na kraju dodajte mrkvu, sve još jednom izblendirajte i sok je spreman za konzumiranje.

Zelena limunada

Za jednu osobu: 2 zelene, nakisele jabuke, pola limuna i šaka omiljenog zelenog povrća.

Povrće operite, limun ogulite, narežite na komadiće i sve zajedno izblendirajte i po mogućnosti odmah konzumirajte.

Napitak protiv prehlade

Za jednu osobu: dva veća koluta ananasa 0,2 šake nane, šaka očišćenog špinata i manji krastavac.

Sve sastojke operite, krastavac ogulite i izblendirajte ga. Dodajte ananas isečen na kockice i špinat, pa opet ispasirajte i odmah konzumirajte.

Od mrkve, celera i đumbira

Za jednu osobu: veća mrkva, grančica celera s listovima, veća naranča i komadić od 2 cm korijena đumbira.

Dobro operite povrće, mrkvu i đumbir ogulite, narežite na manje komade i izblendirajte. Dodajte celer i oljuštenu i na kocke narezanu jabuku. Sve još jednom ispasirajte i sok je spreman za posluženje.

Ljubavni koktel

Za dvije porcije: 3 manje mrkve 0,2 grančice celera s listovima, veći krastavac, šaka špinata, limun i pola cikle.

Povrće operite, limun, mrkvu, krastavac i ciklu ogulite i narežite na kockice, pa zajedno izblendirajte. Dodajte špinat i celer, ako je potrebno još jednom ispasirajte i napitak podijelite sa voljenom osobom.