Idealan poslovni izgled uz ovih 8 savjeta

Svako poslovno okruženje je drugačije, ali koliko god da vam je kompanijski dress code liberalan i casual, na neka fashion-buisness pravila ne bismo smjeli “zažmiriti”. Posebno ako se svi u našem okruženju pridržavaju dolje navedenih, no, krenimo redom:
8 savjeta za poslovni outfit
Pravilo br.1: Vaš dekolte ne bi trebao biti diskretan, odnosno 10 centimetara od ključne kosti i no more.

Pravilo br. 2: Ukoliko preferirate majice bez rukava izbjegavajte obične majice na tanke bretele i umjesto njih birajte majice i bluze sa širim bretelama koje pokrivaju vaša ramena dovoljno.

Pravilo b. 3: Kada ne znate što obujete, potpetice od 5 do 7 centimetara su uvijek dobar izbor.

Pravilo br. 4: Kada nosite jeans potrudite se da ostatak bude malo formalniji, odnosno upariti ih sa blejzerom i efektnim oksfordice.

Pravilo br. 5: Dvije printa su dovoljna za miks. Naš prijedlog: pruge i floral. Pokušajte ne izgledate kao zoološki vrt sreće botanički vrt, sem ako niste stilist ili modni urednik.

Pravilo br. 6: Ako već ne možete odoljeti da nosite providan top obucite preko blejzer ili neki bodi u boji kože.

Pravilo br. 7: Najsigurnija dužina koja vam jamči da će vas izbjeći čudni pogledi neodobravanja je midi dužina. Kratke suknje i šorc izbjegnite, odnosno potrudite se da dužina ne bude kraća od 5 cm od koljena.

Pravilo br. 8: Efektne komade u intenzivnoj boji i printu “Neutralizirati” jednostavnim, klasičnim modelima poput bijele, ženstvene košulje.
Izvor:Cosmopolitan