Ideje pomoću kojih možete osvježiti svoj iznajmljeni stan

Autor Datum 03/01/2016

Ako iznajmljujete stan, vjerojatno ste svjesni svih prednosti i mana takvog života: možete mijenjati mjesto kad god želite, ne morate se brinuti o porezu na stan i renoviranje obično ne izbija vama novac iz novčanika. Svakako nije loše. Ali, definitivno jedna od velikih mana je ta što su iznajmljeni stanovi dosadni, loše dekorirani ili prosto nisu u skladu s vašim senzibilitetom.
osvježiti stan
Vjerojatno vam ni ne pada na pamet da se upuštate u to da sređujete tuđ stan svojim novcem, jer ne znate koliko ćete se tamo zadržati, niti da li će se gazda s time složiti. Evo nekoliko savjeta kako da jeftino dekorišete stan u kojem živite, a da sve to možete ponijeti sa sobom u slučaju selidbe.

1) PROMIJENITE ZAVJESE

Ako vam se ne sviđaju postojeće, ili ih uopće ni nemate, osvježite prostor laganim zavjesama po vašem ukusu.

2) POSTAVITE SAMOLJEPLJIVE DEKORACIJE NA ZID

U posljednje vrijeme su jako popularne samoljepljive dekoracije ili tapete koje lako možete zalijepiti na zid i oljuštiti ako vam dosade ili ako iseliti. Jako su praktične za oživljavanje dosadnih bijelih zidova.

3) SREDITE POLICE ZA KNJIGE

Vrlo lako možete srediti regal tako što ćete ih u dnu obložiti nekim ukrasnim papirom ili ako organizirate knjige na kreativan način.

Također možete vrlo jednostavno sami obojiti police ako su dosta stare i vidjet ćete veliku razliku.

4) OKAČITE TABLU

Minimalan trud-veliki efekt. Okačite u hodniku ili kuhinji šarenu ploču na kojoj možete kačite cedulje s obvezama ili spiskom za kupnju, itd..

5) ZASADITE BILJKE

Ako imate dovoljno veliki prostor ispod prozora, možete ga oživite tako što ćete staviti neku lijepu saksiju sa biljakama po izboru.

Dokazano je da biljke u životnom prostoru potiču produktivnost.

6) BUDITE KREATIVNI SA ODLAGANJEM

Vjerojatno, ako živite u iznajmljenom stanu, nemate dovoljno mjesta za sve svoje stvari. Ali, budite kreativni, i ukrasite kutije u kojima vam stoje stvari, odlažite stvari na kolicima s kotačićima, u tabureu, ispod kreveta, itd..

7) DODAJTE TEPIH

Iako tepisi znaju biti skupi, nađite krpare ili manje tepihe koji se uklapaju u vaš proračun i dekoraciju vašeg životnog prostora. Ako su u stanu loši podovi, odlučite se za veće tepihe.

8) UBACITE NAMJEŠTAJ JARKIH BOJA

Ne morate kupiti novi namještaj, možete prebojiti i onaj koji imate, ali, recimo, komoda u nekoj jarkoj boji ili stolica mogu učiniti veliku razliku u dosadnom stanu.

9) PRIVREMENE TAPETE

Kupite privremene tapete za pločice kojim ćete oblijepiti i kamuflirati stare i pohabane pločice u kuhinji.

10) PROMIJENITE RUČKE

Iako možda vi niste odabrali tu komodu, to ne znači da ne možete je sredite, a najjednostavniji i najlakši načina da to učinite je promijeniti ručke.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.