Ideje za trendi vjenčanje u romantičnom duhu

Autor Datum 20/03/2017

U poslednjih nekoliko godina, tematska venčanja i u našoj zemlji postaju sve popularnija, a kako duha romantike nikada nije naodmet u jednom ovakvom danu koji, pre svega, slavi ljubav, to vam dajemo ideje kako da bez mnogo truda organizujete baš jednu ovakvu, idealno romantičnu, svadbu.

Odaberite jednu boju kao lajt motiv

Pre svega, standardna bela boja proslave venčanja trebalo bi da se malo „razbije“ nekom pastelnom nijansom, koja će ujedno postati i lajt motiv čitave svadbe.

Prema svom ukusu, možete birati nežnu roze ili ljubičastu, plavu, žutu, zelenu ili narandžastu, ali je važno da se ograničite samo na jedan ton koji će povremeno biti razbijen ombre detaljima u, svakako, istoj boji.

Najpre možete krenuti od mašni na belim stolicama u toj nijansi, koja će se preliti na prstenje ili držače za salvete ili će pak same salvete biti u istoj boji. Zatim, odabranu nijansu iskoristite za boju svećnjaka ili sveća na stolu, ali i za balone i pom-pom lopte koji posebno lepo mogu ukrasiti svaki ćošak i plafon.

Posebno romantičan prvi ples

Posebno romantičnu notu čitavoj proslavi venčanja daće prvi bračni ples kao iz snova.

Odabrani bend za svadbe trebalo bi da zna i u kom momentu će se svirati numera koju ste unapred izabrali i dogovorili. Bilo bi dobro i da nešto ranije uvežbate korake, te da se za vreme plesa oko vas padaju konfete ili se pak pusti dim.

Takođe, bilo di dobro i da bend za svadbe ukombinuje dve numere, jednu bržu i jednu sporiju, za koje ćete smisliti korake i naterati goste da sa vama odmah zaigraju.

Simpatično „uniformisan“ bend za svadbe

Pošto ste ujednačili izgled čitave sale ili restorana u kojoj pravite svadbu, ne bi bilo loše ni da bend za svadbe bude „uniformisan“ u boju koja je odabrana kao lajt motiv.

Na taj način će zaista sve biti u jednom stilu, a dobro je poznato da su upravo boje te koje podstiču romantiku i na nju asociraju.

Zato bi bilo dobro da birate profesionalni bend za svadbe koji će činiti muzičari koji su voljni da vam izađu u susret i po ovom pitanju, te da svi obuku košulje ili pak stave leptir-mašne u nijansi koju odaberete i za ostale detalje proslave venčanja.

Unikatna torta u romantičnom duhu

Pre svega bi trebalo napomenuti da će ove sezone biti izuzetno popularne unikatne svadbene torte.

Pritom se misli na torte na nekoliko spratova čiji izgled bi trebalo da doda lični pečat čitavom venčanju, odnosno one koje će prikazivati mladence kakvi oni zaista jesu: kao putnike ako često vole da putuju, kao sportiste ako se oboje (rekreativno) bave sportom, kao obožavaoce filmova (sa figurama mladenaca koji gledaju u TV od marcipana) i slično.

Podrazumeva se da se za romantični duh torte mogu koristiti „biseri“ od šlaga ili marcipana, „vezeni“ detalji poput čipke, ali i nijansa odabrana za lajt motiv čitave svadbe.

Takođe, bend za svadbe bi trebalo da svira neku pesmu koju mladenci posebno vezuju za svoju ljubav ili njima važan datum, u trenutku kada izlazi torta, a za dodatno romantičan efekat možete pustiti i balone.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.