Ideje za uređenje kuhinje: Pin-Up stil

Autor Datum 15/09/2017

Asocijacije na pin-up stil? Hm, pa… Devojke zanosnih oblina… Moćne devojke… Samouverene devojke koje dobro izgledaju i svesne su toga da dobro izgledaju! Devojke koje mogu sve… U modnom smislu, tufne, retro krojevi, jarke boje… Bingo! Došli smo do onoga što nam je potrebno ako želimo uređenje kuhinje u pin-up stilu! Retro, tufne, jarke boje. Za početak, sasvim dovoljno da dobijete blagu predstavu o tome čime bi trebalo da se vodite ako želite da vaša kuhinja odiše tim posebnim stavom koji očigledno ne manjka pin-up devojkama!

Dakle, ideje za uređenje kuhinje ne morate da crpite samo iz trenutnih trendova kada je uređenje enterijera u pitanju. Pin-up kao „izum“ pop kulture i specifična filozofija života koja je pratila pin-up fotografije u svakom smislu takođe mogu da vam budu polazna tačka za uređenje kuhinje, a verujte, kada dom ukrasite na ovaj način, nema ko vas neće pohvaliti što ste se baš toga setili.

Dakle, uređenje kuhinje u pin-up stilu? Tako je! A kako da postignete ovaj šaren, vrcav i definitivno moćan vajb?

Retro

Ako vam se dopadaju poslenje „reči“ tehnike i želite da kuhinju opremite najnovijim aparatima, odmah zaboravite na to! Poenta uređenja kuhinje u pin-up stilu je da oživite taj retro vajb, a to ćete postići upravo retro detaljima, uređajima – svim stvarima u kuhinji! Naravno, jasno je da ne može baš sve da bude retro, ali, budući da je retro ponovo u modi, verujte da ćete pronaći toliko sitnica za kuhinju po meri koje će se savršeno uklopiti u ovu priču! Eto, na primer, počnite od onih starinskih gramofona ili radio aparata! Vodite se godinama sa početka 20. veka i u tom maniru birajte stvari za uređenje kuhinje. Na kraju krajeva, dovoljan će biti i neki čuveni pin-up poster da vaša kuhinja počne da odiše tim specifičnim duhom.

Tufne

Tufne same po sebi deluju retro, naročito ako je reč o onim krupnim tufnama. Dakle, ako želite uređenje kuhinje u pin-up stilu, najmanje što možete je da nabavite stolnjak, šolje, tanjire, zavese, možda i tepih, baš sa tim motivom – krupnim tufnama. Sjajno bi bilo kada bi to bila kombinacija crvene i bele. Takođe, ako ne želite da ulažete u nove kuhinjske elemente što je sasvim razumljivo, nabavite samolepljive tapete sa tufnama i njima svojim kuhinjskim elementima udahnite novi život. Po ovom principu možete da se vodite i kada je drugi kuhinjski nameštaj u pitanju.

Jarke boje

Ako ste pritalica minimalističkog stila uređenja kuhinje i generalno doma, zaboravite na pin-up stil. Pin-up je pop of color! Mnogo boja, mnogo jarkih boja koje kradu svu pažnju i koje nikako nisu minimalističke! Ako birate crvenu, to mora da bude jarko crvena, kao vaša omiljena boja ruža za usne. Ako birate žutu, to nikako ne sme da bude neka bleda nijansa. Ako birate plavu, to mora da bude kraljevsko plava! Zapravo, pin-up ne razmišlja mnogo o značenju boja – bitno je samo da sve „pršti“! Pa, ako ste definitivno rešili da svoj život obogatite ovakvim jarkim bojama, onda, samo napred! Kombinujte crvenu, žutu, plavu, zelenu, sve jarke boje u svim „oblicima“ – na zidovima, na podu, u sklopu nameštaja, u sklopu detalja… Pokažite svoju kreativnu stranu, obojite svoju kuhinju svim pin-up bojama ali znajte da ovakav prizor neće baš svima prijati. Zato, pre nego što se upustite u ovaj šareni poduhvat, razmislite da li će i vama prijati i da li je pametno da za uređenje kuhinje odaberete baš ovu temu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.