Iskoristite jabuku uz ove savjete

Osim za jelo, jabuka može koristiti i za druge stvari, kao što je, na primjer ubrzavanje zrenja nekog drugog voća. Ako u vrećicu sa zelenim bananama stavite kriške jabuke i ostavite da odstoje dva-tri dana, tvrdi plodovi južnog voća postat će mekani i slatki.
jabuku iskoristiti

Jabuka može pomoći i u svakodnevnim vježbama mišića: stavite je između koljena i pokušajte je zgnječite snagom nogu.

Radite ovu vježbu nekoliko puta dnevno po 10 sekundi i mišići na vašim bedrima biće mnogo jači.

Ova voćka koja može kupiti tijekom cijele godine pomoći će vam i da razbijete grudice koje se često stvaraju u smeđem šećeru.

Stavite zgrudvani šećer sa kriškama jabuke i kiselina iz ovog voća “završit posao”. Narendana jabuka pomiješana sa smeđim šećerom učinit će čudo za vašu kožu. Ova masa odlična je kao piling, a poslije njega možete staviti i hranjivu masku od ovog voća: u naribanu jabuku stavite zobene pahuljice i maslinovo ulje.

Ako ne podnosite vožnju autobusom ili automobilom jer vam je muka, i tu može pomoći jabuka.

Prije nego što krenete pojedite jednu zelenu jabuku koja istovremeno može i ublažiti neke simptome migrene. Ukoliko pored kruha ili kolača stavite kriške jabuke, ostaće svježi još nekoliko dana, a ovo voće osigurat i da inače suho meso purice bude sočno poslije pečenja. Dovoljno je da prije nego što je stavite u pećnicu u puricu stavite pola jabuke.

Ne morate ni trošiti dodatni novac za osvježivače kojima ćete “namirisati” kuću. Umjesto toga stavite u jednu posudu osušene jabuke, korice naranče, cimet i klinčić i vaša kuća mirisaće fantastično.
Izvor:Novosti