Iskoristite jagode za njegu lica

Budući da čisti i njeguje kožu te je, zahvaljujući vitaminu C i A održava glatkom i napetom, biće dovoljno da jednom do dvaput tjedno stavite na lice jagode izrezane na kolutiće, ili od njih načinite kašastu masku, koju ćete poslije isprati prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.

Trljate li njima zube, uklonit zubne naslage i zube učiniti beljim.

Žensku populaciju sigurno će razveseliti podatak da jagode mogu pomoći u borbi protiv celulita. Naime, vitamini C i A su antioksidansi, a oni usporavaju starenje i gubitak elastičnosti tkiva, uništavaju slobodne radikale, pa će redovito konzumiranje jagoda ubrzati cirkulaciju i pomoći u borbi protiv tog mrskog neprijatelja mnogih žena.

Vodite li, pak, upornu bitku s viškom kilograma, bit ćete sretni da čujete kako jagode ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, a niskokalorične su.

Ukoliko želite, možete probati i jedan od ova tri prijedloga maski za lice:

Jagoda i med – 2-3 žličice pirea jagode pomiješajte s jednom žličicom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta tjedno kako bi dobili blistavu kožu.

Jagoda i limun – Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šalice pirea jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.

Jagoda i jogurt – Uzmite 3-4 žličice pirea jagoda i pomiješajte ga sa 1-2 žličice jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.
Izvor:haber.ba