Iz ženskog ugla: Šta auto koji vozite govori o vama?

Autor Datum 21/05/2017

Da li ste više trendi ili staromodni? Da li volite sigurnost ili preferirate brz način života? Da li uživate ili vas više zanima da stignete na vreme? Sve ovo i još mnogo toga ljudi mogu saznati o vama ukoliko posmatraju ono što vozite. Vaše vozilo govori istinu o vama, o vašim prioritetima, stilu življenja, čak i ambicijama.

Nekada ste možda svesni sebe pa birate auto koji vas najbolje opisuje a nekad možda jednostavno nesvesno odaberete ono što bi vam najviše odgovaralo, što bi bilo najudobnije pa ni ne mislite šta će drugi misliti o vama i vašem izboru kada vas ugledaju na drumu. Auto škole vas nisu učile pravilnom izboru automobila, odnosno nisu vas učile kako da automobil bude ekstenzija vaše ličnosti, zato je ovaj tekst ovde

Kabrioleti

Dobar izbor za leto. Druga godišnja doba mu ne odgovaraju nešto preterano. O osobama koje voze kabriolete devojke obično misle da nešto nije u redu. Dok bi neka možda i pristala na vožnju, impresionirana lepotom automobila, u glavi bi uvek razmišljala o tome šta ova osoba pokušava da nadoknadi, šta želi da nadomesti i kakve komplekse želi da izleči vozeći ove izuzetno skupe automobile.

Nemojte nas pogrešno shvatiti, oni su više statusni simbol, što zbog cene, prestiža i lepote koju nose sa sobom, ali nisu naročito praktični. Dakle, ukoliko vas više zanima da stignete sa tačke A na tačku B, bez preteranog utroška goriva, kabrioleti svakako nisu najbolja opcija za vas. Posebno ukoliko ne želite da budete percipirani kao osoba koja vozilom pokušava da izleči neki sopstveni manjak, čak i da to nije uopšte slučaj sa vama.

Ljudska percepcija i taj čuveni prvi utisak umeju da vas prate zauvek, zato se uvek potrudite da bude kvalitetan, iskren i istinit. Ne želite da ispravljate greške u percepciji koje vam luksuzni sportski automobili mogu naneti, sem ukoliko niste pasionirani ljubitelj istih.

Hečbekovi

Odličan izbor za razumne individue koje automobil posmatraju kao prevozno sredstvo, a ne izjavu statusa. Ovo su praktični automobili koji su lakši za parkiranje i ne troše puno goriva. Neće se mnogo glava okrenuti za vama kada drumom proletite sa hečbekom ali ćete znati da ste uspešno, bez nekih problema, stigli na planirano odredište i imali stila.

Treba napomenuti da će vas oni koji vas budu pogledali osetiti da ste izuzetno odgovorna i staložena osoba. Ako je to utisak koji planirate da ostavite, hečbek je opcija broj jedan za vaše prevozno sredstvo. Takođe, oni su laki za vožnju što dokazuje činjenica da auto škole koriste manje automobile i kompaktnije za obuku budućih vozača. Mislite o tome.

Mali automobili

Što je manji automobil to je nekako prikladniji za žene a opet je i prikladan za muškarce. Naime, izborom ovakvog automobila muškarci stavljaju svetu do znanja da im je stalo od humora i do šale na sopstveni račun. Nema puno iskrenijih podviga humora od prizora košarkaša ili generalno visokog muškarca koji izlazi iz svog minijaturnog vozila. Poput animiranog filma a opet delotvorno. Muškarci, ukoliko želite da osvojite damu, mali automobil nije uopšte loš izbor. Pokazujete da ste duhoviti, spontani i praktični i kao takvi ćete i biti percepirani.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.