Izaberite odgovarajuće boje za svoj stan

Autor Datum 22/04/2018

Kad se približi sezona krečenja i biranja boja, često se nađemo pred brojnim dilemama. Modni hit ili oprobana klasika? Jednobojno ili efektno desenirano? I … da li bi jedan zid smio se razlikuje? Evo odgovora …

Upoznajte svoje želje.

Ovo je floskula koja sama po sebi ne znači mnogo. Kako ćete upoznati svoje želje kad su boje u pitanju? Više je načina, a mi vam sugeriramo sljedeći – prelistajte svoje omiljene časopise – ne moraju to nužno biti oni za uređenje stana, već i modni ili putopisni … Odaberite nekoliko fotografija koje vam se čine najljepše i učinite to brzo, bez mnogo razmišljanja. Onda razmislite koje boje prevladavaju – jesu li to osvježavajući plavi i zeleni tonovi? Ili tople nijanse zemlje i sunca … Neka ta gama bude i vaš početak. Ako vam se neka nijansa naročito dopadne, toliko da poželite da je pokažete svim ukućanima i svi budu oduševljeni – neka jedan zid bude samo u toj boji. Uživaćete.

Pronađite inspiraciju.

Sad se okrenite svojim omiljenim detaljima u prostoru – a to znači da možete i da se prvo posvetite šopingu i odaberete neki novi ukras – poster ili atraktivnu lampu. Preslikajte boje sa tog ukrasa. Ako vaša odabrana gama bila topla, a na posteru je zalazak sunca, eto rješenja za vašu novu dnevnu sobu. Boja za zidove može biti, recimo, bilo gdje na skali narandžastomrkih ili prljavoružičastih boja.

Odaberite ton-kartu.

Imajte na umu da svaka boja regiji, prije svega, jednoj gami boja, a zatim ima i dvije različite karakteristike – koliko je svijetla ili tamna i koliko je jarka ili prigušena. Uvijek pregledajte pažljivo svih ton-karte različitih proizvođača i različitih vrsta boja za zidove. Lako je moguće da u nekima pronaći nijansu koja daleko bolje odgovara vašim željama i uklapa se uz osunčanost prostorije i namještaj u njoj.
Izvor:lisa.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.