Izaberite savršenu šminku za Novu Godinu

Ako još niste odlučili kako ćete izgledati na proslavi Nove godine, daćemo vam nekoliko ideja koje će vam pomoći da zablistate i budete u trendu.
izaberite-savrsenu-sminku-za-novu-godinu

Metalik” zadimljene oči”

Ove zime nećete pogriješiti s metalik sjenilima. Zato je jedan od najboljih šminkerskih stilova metalik” zadimljene oči” s malo boje. Metalik sjena hvatat će svjetlo i dati dozu elegancije cjelokupnom izgledu.

Odaberite tamniju nijansu sjene i nanesite je prstima na gornji kapak. Zatim po sredini gornjeg i na donji kapak dodajte metalik sjenila u zlatnoj, srebrnoj ili bakrenoj nijansi. Ovaj izgled kombinirajte s malom crnom haljinom i upečatljivim nakitom.

Crvene usne

Kada su u pitanju zabave, stručnjaci savjetuju jarke boje na usnama. A što je bolje od klasičnog crvenog ruža? Ne zaboravite kao podlogu na usne stavite malo tekućeg pudera kako bi se ruž duže zadržao, a usne definirati olovkom prije nanošenja ruža.

Definirajte obrve

Stručnjaci za šminku ističu kako nikako ne smijete zanemariti obrve. Započnite oblikovanjem obrva, skraćivanjem i popunjavanjem praznina. Koristiti posebne setove s mini pincetom, ogledalom, sjenilom za obrve, pa čak i malim šablonama kako bi vam obrve bile lijepo oblikovane. Njegovane i lijepo oblikovane obrve definiraće vaše lice i izgledat sofisticirano.