Izbjegnite ovo loše navike za vrijeme doručka

Doručak je navažniji obrok jer je upravo on zaslužan za energiju koja vam je potrebna na početku dana i koja služi da dan započnete na pravi način. Međutim, ljudi nerijetko griješe kada je prvi obrok u pitanju, a posljedice znaju biti vrlo negativne. Baš zbog toga povedite brigu o sebi i onome što jedete čim ustanete i ne dopustite sebi sljedeće pogreške.
dorucak navike

Ne cijedite voće

Kada stavite voće u sokovnik, morate znati da taj proces dovodi do gubljenja većine vitamina, minerala i vlakana. Umjesto toga, popijte čašu vode i pojedite cijelu voćku.

Mali doručak

Jedenje svega što vam dođe pod ruku vam neće pomoći izbjeći višak kalorija. Postoji mit da nećete dobiti višak kilograma ukoliko jedete ono što želite poslije dužeg perioda gladovanja. Doručak treba biti obilan, ali je hranu, također, potrebno pažljivo birati.

Izbjegavajte slatkiše

Krafne i mafini za doručak nisu preporučljivi, jer vam ne daju potrebnu energiju. Ukoliko dođete u iskušenje, sjetite se da morate zdravo doručkovati.

Pratite unos kofeina

Jedna šalica kave ili čaja može poboljšati raspoloženje i metabolizam, ali izbjegavajte ispijanje većih količina. To može dovesti do problema sa snom i da se odrazi negativno na vaše tijelo.

Nezdrav doručak

Pojedite šaku oraha i sjemenki, zdjelu pahuljica i voće umjesto čokoladnih palačinki, mafina i sendviča s majonezom. Mnogo kalorija i masti mogu dovesti do povećanja razine šećera u krvi, a potom i do bolesti.

Ne mislite da doručak nije važan

Čak iako ne osjećate glad ili ste u žurbi, potrudite se da doručkujete. Ukoliko preskočite doručak, to će usporiti metabolizam. Tost, voće i sjemenke su zdrav doručak.

Izbjegavajte preobilne doručke

Doručak treba biti obilan, ali ne treba pretjerivati​​. Nemojte previše jesti i uzimate krafne, mafine, slatke pahuljice i voćne koktele. Umjesto toga pojedite jaje, zobene ilipšenične pahuljice, te popijte mlijeko.

Ne jedite čim ustanete

Nakon buđenja ne unosite hranu odmah u organizam. Prije toga popijte čašu tople vode koja će pokrenuti vaš metabolizam, a pomoći će vam i ako patite od želučanih bolesti.

Izvor:onaportal.com