Izbjelite zube kod kuće uz prirodne recepte

Za prelijep osmijeh primijeniti ove metode izbjeljivanja.

Izbjeljivanje “bakinom metodom”

Ovaj način izbjeljivanja je poznat od davnina, a mnogi se kunu da djeluje. Pomiješajte jednu žličicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog octa. Mješavina bi se trebalo malo da zapjeni i spremni ste za četkanje zubi. Nakon toga zube operite običnom pastom za zube. Ovim metodom zube smete izbjeljivati ​​najviše jednom tjedno.

Izbjeljivanje pomoću jagoda

Ovo je i nas iznenadilo, no tko god je isprobao ovu tehniku ​​bio je zadovoljan. Trljajte jagodu cijelu ili zgnječenu po zubima i vaši ce zubi biti belji. Ovaj trik su isprobale i dive poput Oprah Winfrey i Tire Banks, a od onda ga koriste i milijuni žena. Jagode čine čuda zbog enzima koji sadrže. Taj enzim izbjeljuje zube i čisti zubne naslage. Zbog visokog udjela šećera u jagodama preporuča se nakon korištenja jagoda zube oprati običnom pastom za zube.

Izbjeljivanje pomocu peroksida i sode bikarbone

Jeftin i jednostavan način izbjeljivanja zuba je da usta s vremena na vrijeme isperete s 3 postotnim vodikovim peroksidom (hidrogenom). Ili izmiješajte žličicu sode bikarbone sa žličicom hidrogena i žličicom vode. Ovime iščetkajte zube.

Trik ovdje je hidrogen. Mnoge zubne paste i skoro sva sredstva za izbjeljivanje zuba sadrže vodonik peroksid i do sad je najuspješnije izbjeljivanje zubi postignuto pomocu njega. Jedini je problem što se s hidrogenom mora postupati vrlo oprezno. Ne smijete ga progutati, a ako se to slučajno i dogodi, morate odmah popiti barem jednu čašu vode kako bi se razrijedio. Isto tako ne preporuča se prečesto ovako izbjeljivati ​​zube. Najviše jednom tjedno.

Izbjeljivanje pomoću narančine kore

Mnogi tvrde da ova tehnika definitivno pali. Unutarnja strana kore (bijela) sadrži sastojke koji izbjeljuju zube. Zato samo uzmite koru i protrljajte po zubima i vratiti im prirodni sjaj. Neki ljudi isto čine i sa korom limuna. Metoda je još uspješnija ako na koru stavite malo soli, pa time zajedno istrljate. Kao i nakon jagoda preporuča se da nakon postupka iščetkate zube običnom pastom za zube.

Izbjeljivanje jabučnim sirćetom

I jabučni ocat pomaže izbjeljivanju zuba. No, is sirćetom je važno biti pažljiv jer kiselina nagriza zubnu caklinu. Ali ako ga koristite pravilno, razrijeđenog vodom, ovo postaje jednostavan i zdrav način izbjeljivanja zubi. Žličica jabučnog sirćeta pomiješana s pola čaše vode postaje izvrsna tekućina za ispiranje usta. Mješavina je dovoljno slaba i nece oštetiti zubnu caklinu, a opet dovoljno jaka da zube očistiti od štetnih naslaga. Koristeci ovu mješavinu svakog dana primijeti ćete kako ce vam zubi postati znatno bjelji.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.