Izbor muzike za vjenčanje

Autor Datum 11/09/2018

Izbor muzike, odnosno benda za svadbu, predstavlja možda i najvažniju stvar prilikom organizacije svadbe, jer od tog izbora zavisi da li ćete se vi i vaši gosti lepo provesti, da li će atmosfera biti dobra i da li će se o vašoj svadbi pričati i u narednim danima.

Vjenčanje

Vjenčanje

Zato je potrebno ozbiljno pristupiti izboru benda za svadbu. Ono što prethodi ovom odabiru jeste izbor muzičkog žanra koji želite da prati vaše slavlje. Ovde mladenci mogu da se nađu u problemu ako preferiraju muzički žanr koji se značajno razlikuje od onog uobičajenog i tradicionalnog.

Naša tradicija govori da svadba ne može proći bez narodne muzike i „narodnjaka“, nezavisno od toga da li je reč o modernoj ili tradicionalnoj svadbi. Jednostavno je nezamislivo da se svadba organizuje bez narodne muzike sa atmosferom koju samo ova muzika može da kreira.

Ali šta ako se takva atmosfera mladencima ne sviđa i ako ne vole ovu vrstu muzike?

Ostaje pitanje, kako udovoljiti svojim, ali i željama gostiju?

Nađite kompromis

Naravno, mladenci imaju svo pravo da organizuju svadbu onako kako oni žele. Ali, treba sagledati i strukturu gostiju, pa i to uzeti u obzir. Ako ste veliki zaljubljenik Reggea muzike, pokušajte da zamislite svadbu na kojoj je samo ona zastupljena. Osim mlade, mladoženje i par prijatelja sa kojima su redovno izlazili u klubove s ovakvom vrstom muzike, na toj svadbi se više niko ne bi lepo proveo.

Ostaje pitanje, da li stvarno želite svadbu u kojoj stavljate svoje želje ispred želja svih ostalih prisutnih? Uostalom, takva svadba bi verovatno za par dana završila na Youtube-u, gde bi oborila rekorde po broju pregleda i bila bi podvrgnuta šaljivim komentarima.

Najčešće mladenci prave kompromise i nastoje da usklade svoje želje sa tradicionalnim pravilima po kojima se svadba organizuje. Ono što im olakšava jeste sve veći broj bendova za svadbe koji ima šarenoliki repertoar. Tako da se na tim svadbama mogu čuti različiti muzički pravci, od dela klasične preko filmske do pop, rok i narodne muzike.

Dobar bend za svadbe prati promene u izboru muzike među mladima i lako se prilagođava. Uvek vam mogu izaći u susret kada želite da sebi udovoljite na svojoj svadbi i naručite neku od omiljenih pesama. Samo se potrudite da je odabrana melodija pogodna za igru ili ples i da priliči trenutnom ambijentu.
Prilika da mladi udovolje sebi jeste odabir muzike prilikom ulaska mlade, prvog plesa, pre i posle samog čina venčanja i dolaska torte. Često je to muzika koja ih asocira na prvi sastanak, poljubac, veridbu ili neki lep, njima poseban trenutak.

Prema tome, ne zaboravite da kompromis kuću gradi, pa tako i dobro organizovanu svadbu. Dobar odabir muzike, koji podrazumeva i „vašu“ muziku u meri koja će vašoj svadbi dati lični pečat, ali i muziku koja će omogućiti da se provesele i gosti, pretpostavka je uspešne svadbe kojom će svi biti zadovoljni. Na ovaj način ste uzeli u obzir i svoj ali i ukus gostiju, i možete biti sigurni da će se vaša svadba prepričavati u pozitivnom kontekstu. Upravo mogućnost da sa gostima kasnije delite lepe utiske jeste i razlog zašto je potrebno udovoljiti i njihovim željama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.