Izgledajte predivno i zavodljivo u visokim štiklama

Autor Datum 05/09/2018

Otkiva sedam tajni koje će vas naučiti kako pravilno hodati u štiklama … i pritom dobro izgledate!

Visoke štikle

Visoke štikle

Zakoračite od pete do prstiju

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim petama je da cijelo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod djelovati prirodnije.

Hodajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas natjerati da pravite manji raskorak, pa ćete povećati broj (malih) koraka prijeći istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni pokušavati pravite duge korake kao inače.

Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvijek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i kompromintovane ravnoteže, najbolje je da ne pretjerujete još is jurnjavom. Uostalom, sporiji hod djeluje samopouzdanije.

Lagano zabacite tijelo unatrag

Dogodit će vam se da ćete poželjeti da hodate brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzirali sporost, izbaciti vrat naprijed. Ovo izgleda prilično čudno, pa dopustite da lagano čitavo tijelo povučete unatrag kad ste u štiklama, jer će to djelovati na vaš poriv da se nagnete prema naprijed.

Zamislite da hodate po ravnoj liniji

Kad poželite iscrtati ravnu liniju, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmjerenim prema krajnjoj točki dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomiče. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodači gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umjesto da gledate dolje u svoje štikle.

Izvijte stopalo lagano u luk

Pri svakom koraku, ili ako imate osjećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrirati.

Budite sigurni da vam je cipela – taman

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je riječ o štikli, biće riječ o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.