Izgradite uspješno svoj stil odijevanja

Autor Datum 13/12/2018

Pravi savjeti za one koji prate modne trendove.
izgradite-uspjesno-svoj-stil-odjevanja

Zapitajte se – koji su vam omiljeni modni predmeti? Koje već posjedujete? Koje biste htjeli imati?

Prođite kroz ormar i izdvojite sve ono što najradije nosite. Možda su to čupavi džemperi, možda košulje, možda suknje ‘pencil’ kroja. Što god vam bilo omiljeno, vjerojatno u vašem ormaru postoji u raznim bojama i modelima. Možda imate vlastitu modnu uniformu, a da toga niste ni svjesni. Ukoliko je imate, držite se nje, jer vam ona vjerojatno odlično stoji. I štedi vrijeme svaki put kada se spremate za izlazak i nemate pojma što obući.

Nema ničeg lošeg u klasičnim komadima

Nemojte smetnuti s uma da su trendovi prolazni, a stil vječan. Kroz brojne izvrsne stilove redovito se provlače klasični komadi. Vodite računa da ih ne izbjegavate i da u svoj ormar smjestite sve ono što čini kvalitetnu osnovu svakog stila. Šalovi i marame, kvalitetne sunčane naočale, mala crna haljina i odlično krojen sako samo su neki od predmeta koje bi u garderobi trebao imati apsolutno svaka žena, bez obzira na svoj stil.

Fantastičan stil se ne gradi preko noći

Kao ni garderoba koja oduzima dah. Osim ako ne dobijete na lutriji i krenete u pohod na modne prijestolnice diljem svijeta. Vaš stil će s vremenom evoluirati i izmijeniti se, i to je potpuno u redu. Ono što će vam zasigurno pomoći u građenju stila je pametna kupovina. Izbjegavajte impulzivnu kupovinu jer ćete se vjerojatno naći u situaciji da vam se već za tjedan dana ne sviđa ono što ste kupili. Kupujte promišljeno, birajte kvalitetne materijale i krojeve te pazite da vam savršeno stoje. Sve što vam je malčice malo ili odjeća za posebne prilike koje vjerojatno nikada nećete dočekati, koliko god bili jeftini, korak su unatrag na putu do savršenog stila.

Imajte modni uzor

Nažalost, nismo svi toliko talentirani da stvaramo modne trendove i da imamo jedinstveni stil koji smo u potpunosti sami osmislili i izgradili. U redu je imati modne uzore i inspirirati se njihovim omiljenim komadima. Kada vam se nešto naročito svidi, spremite sliku i bacite se u potragu za sličnim komadom. Nemojte očajavati ako komad koji ste zapazili košta pravo malo bogatstvo koje ne možete priuštiti ni u najluđim snovima – zaputite se u prodavnice tekstila i dajte krojačici da vam po mjeri sašije nešto slično.

Dovedite garderobu u red

Redovito bacajte sve ono što je iznošeno, preveliko, pretijesno, kao i ono što vam jednostavno ne stoji. Sve to nepotrebno zauzima prostor u vašem ormaru i unosi zbrku u vaš kombinacije. Umjesto da čuvate haljinu koju ćete možda nekad opet poželjeti nositi, radije je poklonite ili prodajte i kupite novu koju ćete odmah poželjeti obući.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.