Izračunati višak ili manjak tjelesne težine

Neadekvatno ocjenjivanje težine dovodi ženu do gladovanja, držanja različitih dijeta, redovitih posjeta teretana i drugih drastičnih mjera. Ali ova metoda nije uvijek opravdana. Ponekad dijete ne doprinose ničemu.
izracunajte visak ili manajk tjelesne tezine
Ovaj hir moze dovesti do iscrpljivanja i pojave raznih bolesti. A, vi samo trebate uravnotežite svoju prehranu i smanjiti uporabu masne hrane. Ali postoje i druge jednostavne metode.

Dakle, pitanju težine treba pristupiti s točnim proračunom. Definitivno pred sobom treba imati cilj – koliko kilograma ili centimetara trebaju se riješite. Postoji nekoliko načina za izračunavanje ovih pokazatelja.

Najlakši – na pregibu na trbuhu

Ako je pregib više od 3-4 centimetra, to je alarm za činjenicu da je vrijeme da se brinete o sebi. Kod muškaraca ta brojka treba biti manja od 1-2 cm.

Sljedeća metoda, koji se široko koristi, to je formula Broka

Ovdje se uzima u obzir: visina, težina i dob. Uzrast dolazi u obzir, jer tijekom godina ljudi gotovo uvijek dobivaju na težini. Ovdje ne mozete da se borite protiv prirode.

Najednostavniji metoda (ako još niste napunile četrdeset):

Od svoje visine oduzimate 110 i dobivate vašu idealnu težinu.
Ako imate više od četrdeset godina, od visine oduzmite 100.

Postoji i druga opcija: ako vaša visina ne prelazi 165 cm, od visine oduzmite 100. Ako visina 165-175 cm, onda treba oduzeti 105. A ako je više od 176 cm, oduzmite 110.

Evo jednog od najpreciznijih metoda za definiranje tjelesne mase. Računamo broj kilograma odgovarajućih metru kvadratnom.

Prva faza: mjerimo visinu i težinu

Zatim se težina podijeli s kvadratom visine, i po dobivenom koeficijentu mozemo suditi o svom stanju.

Ukoliko vrijednost padne na intervalu od 18,5 do 24 – to je norma.
I u ovom slučaju ništa nemojte mijenjati na sebi.

Ako je vrijednost manja od 18.5 – treba pokušati udebljati, a ako je više – odaberite način za gubitak suvišnih kilograma.
Izvor:Novosti