Jabukovo sirće je moćan lijek

Jabukovo sirće se smatra lijekom za mnoge bolesti. Uzimanjem jedne ili dvije žlice dnevno, možete ublažiti mnoge zdravstvene probleme. Ali, važno je da ono bude organsko.

Evo koje su to zdravstvene prednosti od njegovog konzumiranja.

1. Ublažava grčeve u trbuhu

Probiotici iz sirćeta pomažu kod proljeva, a pektin iz jabuke ublažava grčeve u želucu. Pomiješajte žličicu ili dvije s vodom ili prirodnim sokom da biste dobili najbolje rezultate.

Jabukovo sirće za zdravo mršavljenje – Pročitajte

2. Sprečava probavne smetnje

Jednostavno pomiješajte žličicu meda i jabučnog sirćeta u šalici vode i pijuckajte polako, pola sata prije jela koje vam je teže za probavu.

3. Ublažava noćne grčeve u nogama

Pomiješajte žlicu ovog sirćeta s medom i polako popijte prije odlaska u krevet. Noćni grčevi bi trebalo da vas više ne gnjave. To učiniti svake večeri prije spavanja.

4. Otvara sinuse

Nos vam je začepljen zbog alergije ili nekog drugog razloga? Pomoći će pomiješana žlica jabučnog sirćeta u čaši vode.

5. Daje energiju

Aminokiseline koje sadrži ometaju skupljanje mliječne kiseline nakon vježbanja ili drugih intenzivnih tjelesnih aktivnosti. Osim toga, jabučni sirće je puno elektrolita koji ublažavaju osjećaj umora. Žličica ovog sirćeta u hladnoj vodi ima isto energijsko djelovanje, ali za razliku od kupovnih sportskih napitaka, nema dodatnog šećera, umjetnih boja i okusa.

Jabukovo sirće protiv peruti – Saznajte više

Zdravstvene prednosti jabučnog sirćeta su brojne a između ostalog pomaže i kod liječenja žgaravice, ublažavanja bolova od artritisa i noćnih grčeva u nogama.