Jagode – od velike pomoći za njegu tijela

Ako uživate u sočnim crvenim plodovima, neka vam budu i u službi ljepote, jer su bogate vitaminima C, A, folnom kiselinom, voćnim kiselinama, željezom i drugim vrijednim sastojcima.

Kako jagode mogu pomoći u njezi

Bijeli zubi

Ako često jedete ovo ukusno voće, imat ćete blistaviji osmijeh. Da biste pojačali učinak, trljajte ih po zubima, pa isperite usta.

Nježna stopala

Napravite piling od šest izgnječenih jagoda pomiješanih sa šakom zobenih pahuljica i nekoliko kapi glicerina. Potopite stopala u toplu vodu, a nakon 10 minuta ih traljajte ovom mješavinom minut, dva kružnim pokretima. Isperite ih i namažite hranjivom kremom.

Bez otoka na očima

Ako su vam oči otečene, stavite na kapke jagode narezane na tanke kriške i ostavite 10 minuta.

Čista koža

Mrlje na koži ćete otkloniti ako pomiješate osam jagoda sa žličicom mlijeka. Ostavite da djeluje 15 minuta i radite dva puta tjedno, dok se koža ne očisti.

Protiv bora

Napravite tonik za lice, tako što ćete iscijedite jagode u sokovniku i sok pomiješate sa 50 ml ružine vodice. Čuvajte u hladnjaku i iskoristite u roku od 10 dana.

Sjajna kosa

Ispasirajte nekoliko zrelih jagoda i dodajte žličicu majoneze. Ovu pastu obilno nanesite na kosu, od korijena do vrha, stavite kapu za tuširanje i držite 20 minuta, pa isperite i operite blagim šamponom.
Izvor:Novosti