Japanska jabuka za imunitet i prevenciju karcinoma

Za nju se može reći da je pravi izvor zdravlja.
japanska jabuka za imunitet i prvenciju raka

Prevencija karcinoma

Japanska jabuka je puna antioksidansa poput vitamina A, C i K. Antioksidansi štite organizam od posljedica oksidativnog stresa što može pomoći u jačanju imunološkog sustava i obrani od bolesti. Posljedice oksidativnog stresa često su povezane s kroničnim oboljenjima poput srčanih oboljenja i raznih vrsta kancera.

Probava

Japanska jabuka je bogata dijetalnim vlaknima koji su presudni za dobro funkcioniranje probavnog trakta. Dijetalna vlakna stimuliraju probavu i pomažu kod problema opstipacije poticanjem crijeva što za rezultat ima izbacivanje štetnih toksina iz organizma.

Dobar vid

Ovo ukusno voće je, pored vitamina A, C i K, i odličan izvor zeaksantina. Ovi antioksidansi, koji se često nazivaju “vitamini za oči”, štite oči od oboljenja koja su karakteristična za starije osobe, poput katarakte i makularne degeneracije umanjujući učinke oksidativnog stresa.

Zdravlje srca

Japanska jabuka na dan i liječnik vam nije potreban. Da li je japanska jabuka bolja od jabuke? Nedavno provedena studija je pokazala da japanske jabuke sadrže visoku razinu dijetalnih vlakana, minerala i fenolnih spojeva koji su od presudne važnosti u borbi protiv ateroskleroze (glavni uzročnik srčanih oboljnja). Znanstvenici tvrde da visok sadržaj vlakana, fenola, minerala i elemenata u tragovima čine japansku jabuku vrlo poželjnom u antiaterosklerotičnoj dijeti.

Imunološki sustav

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučljivog dnevnog unosa ovog vitamina. Urštavanje voća bogatog vitaminom C jača imunološki sustav, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Mršavljenje

Japanske jabuke su odličan izvor dijetalnih vlakana s obzirom da sadrže 6 grama vlakana po voćki (24% preporučljivog dnevnog unosa). Dijetalna vlakna su ključna za mršavljenje jer ubrzavaju probavu i smanjuju apetit.