Jarki ruževi su glavni trend za ljeto

Jarke, intenzivne i vedre boje već su nekoliko sezona u trendu kako na modnoj sceni, tako iu mejkap. Ipak, ovog ljeta dominiraju više nego ikad, vizažisti ih maštovito kombiniraju uz različite stilove šminkanja, a najviše se ističu na usnama. Tako su se u linijama većine kozmetičkih kuća pojavili ruževi u jarkocrvenim, narančastim, ružičastim i ljubičastim nijansama.
jarke boje ruzeva
Inače, stilisti ih predlažu i kao dio dnevnog i večernjeg mejkapa. Važno je samo da skladno uklopite boju ruža i odjevnu kombinaciju. Samo tako će vaš kompletan look djelovati ženstveno i atraktivno.

Jarki tonovi nisu rezervirani samo za posebne prilike, sada ih vizažisti preporučuju i uz dnevne i casual odjevne stilove.

Naglasak je i na kontrastu, pa je poželjno da vam sjenilo na očima bude u kontra boji s usnama.

Podloga

Uz jarke ruževe preporučuju se svjetlucavi puderi lagane teksture. Jagodice, nos, čelo i bradu naglasite bronzerom u odgovarajućoj nijansi. Ako imate podočnjake “maskirati” ih korektorom, dovoljno je da ga nanesete u jednom sloju i nježno razmažete.

Izbor boje

Najvažnije je da nijansa ruža bude odgovarajuća, odnosno da je prilagoditi vašoj puti.

* Ako ste plavuša najbolje će vam pristajati crveni ruž s narančastim tonom, dok tamnijoj puti odgovaraju nijanse s plavičastim i smeđe tonom.

* Koraljno narančasti ruževi odgovaraju plavušama, dok oni jarki ili sa smeđim tonom brinetama i crnkama.

* Ružičaste nijanse sa bisernim tonom pristaju tamnijoj puti, a čiste, intenzivne i žive svjetlijem tenu.

SAVJET PLUS

Prije nego što nanesete ruž na usne namažite lagani tekući puder ili toniranu kremu kako biste ih izravnali i učinili da ruž duže ostane. Ako želite više istaknuti i boju i usne, stavite i olovku u odgovarajućoj nijansi.
Izvor:novosti