Jednostavna pravila za lijep i savršen ten kože

Višesatno ležanje na suncu doktori strogo zabranjuju, međutim ako jednostavno ne možete odoljeti sunčanju predlažemo da dobro proučite naša pravila i da ih se strogo pridržavate!
jednostavna pravila za lijep i savrsen ten

Ako želite lijep i savršen ten držite se ovih pravila.

1. Nikad na sunce ne izlazite bez zaštitnog faktora. To vrijedi i za šetnje po gradu, a pogotovo za izležavanje na plaži ili bazenu.

2. Izbjegavajte sunčanje između 11 i 16 sati.

3. Zaboravite na ideju “Namazat se samo maslinovim uljem” da bi dobila što bolju boju. Igrate se s opasnim stvarima!

4. “Uzet ću kremu sa manjim faktorom da bi što prije preplanula!” – Ovo je još jedan mit koji nema veze s istinom. Zaštitni faktor označava koliko dugo možete biti na suncu, a ne koliko vas jako štiti od sunčevih zraka. Na primjer, ako izgorite na suncu bez zaštite poslije deset minuta, faktor 15 omogućit će vam da na suncu budete 150 minuta, faktor 30 da na suncu budete 300 minuta i tako dalje.
5. Vrlo je važno nanijeti kremu na cijelo tijelo – nemojte zaboraviti stopala, pozadinski dio vrata, pa čak i uši. Koža je koža!

6. Nakon svakog kupanja ponovno nanesite kremu, čak i ako na njoj piše da je vodootporna. To znači da će vas malo bolje štititi dok igrate odbojku u vodi, ali ne i da se neće skinuti s tijela poslije kvašenja i kupanja od pola sata …

7. Teme vrlo brzo može izgori pa ga namažite kremom, ili pokrijte zgodnim šeširićem.

8. Nemojte zaboraviti zaštititi usne – pronađite balzam koji također sadrži SPF!
Izvor:onaportal