Jednostavna pravila za zdravu kožu

Rijetke su sretnice koje imaju zdrav i čist ten, gotovo besprijekoran ten. Ako niste jedna od njih, vjerojatno je vašoj koži potrebna intenzivnija i pažljivija njega da bi bila zdrava i lijepa. Ako ste svjesni da će vas samo pravilna njega i trud dovesti do kože o kojoj maštate, donosimo vam 6 jednostavnih pravila koja biste svakako trebali usvojiti.
zdrava koža
1. Koži je potrebna hidratacija. Dnevno biste trebali piti oko 10 čaša vode. Voda će potaknuti izbacivanje toksina, te kožu učiniti zdravom i blistavom.

2. Vježbajte. Fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju, prenoseći više kisika do kože. Znojenjem se izbacuju toksini koji začepljuju pore i uzrokuju pojavu akni i prištića. Osim toga, vježbanje je odličan način da se oslobodite stresa koji šteti zdravlju i ljepoti kože.

3. Obavezno jednom tjedno radite piling. Nemojte se zaustaviti samo na licu, već napravite piling cijelog tijela.

4. Izbjegavajte brzu, prženu hranu i slatkiše. Jedite više voća i povrća, koje je bogato vitaminima, vlaknima i mineralima važnim za zdravlje i ljepotu kože.

5. Obavezno redovito nanosite hidratantnu kremu i losion za tijelo kako biste spremili elastičnost i zdravlje kože.

6. Obavezno koristite kremu za zaštitnim faktorom. Bez obzira na godišnje doba kožu je potrebno zaštiti od sunca. Štetne sunčeve zrake uzrokuju pojavu linija i bora, te depigmetaciju.
Izvor:ljepota.ba