Jednostavna i prirodna maska za ispravljanje kose

Autor Datum 25/11/2017

Umjesto pegle koja uništava vašu kosu i čini je suhom i lako lomljivom, možete probati jedan drugačiji način ispravljanja kose koji će uz efekt koji želite postići usput i nahraniti vašu kosu i dati joj prirodan sjaj i potrebne vitamine.
prirodna-maska-za-ispravljanje-kose

Za ovu masku potrebno vam je:

Žlica maslinovog ekstra djevičanskog ulja, žlica ricinusovog ulja, žlica čičkova ulja, žlica suncokretovog ulja, žlica meda i jedan žumanjak. Ukoliko je vaša kosa već bila oštećena zbog pegle, dodajte u smjesu vitamin A, B5 i E.

Masku stavite na čistu i vlažnu kosu. Držite je sat vremena pa operite kosu šamponom.

Ako se vaša kosa brzo masti ova maska nije preporučljiva za vas. Svi ostali tipovi kose mogu da je koriste.

Ovi sastojci će kosi pružiti potrebnu hidrataciju, ali kako bi vaša kosa bila sjajna i zdrava morate koristiti određene proizvode. Pri kupnji šampona i regeneratora provjerite da li ti proizvodi sadrže i formulu za ravnanje kose. Poželjno bi bilo i koristiti sprej za kosu koji će održavati vašu kosu zdravom. Ako koristite neke proizvode za stiliziranje kose potrudite se da ih ne nanosite svaki dan jer će vam uništiti vašu kosu i učiniti je suhom i slabom.

Stručanjaci za kosu će vas sasvim sigurno savjetovati da izbjegavate peglu za kosu u širokom luku, ali to ne znači da ne možete imati ravnu kosu ukoliko je to frizura koju želite.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.