Jednostavna rješenje za uništenu odjeću

Autor Datum 22/02/2016

Kako se riješiti mrlje od karmina ili pudera, rupice, mrlje od vina … Ideje od kojih vam mnoge, vjerujemo, ne bi pale na pamet.
unistena odjeca
1. Ako ne želite da vam se džemperi filca, stavite ih u hladnjak na kratko. To se posebno odnosi na vaše omiljene veste koji su od kašmira i argonski vune.

2. Isto možete učiniti s džinsom ukoliko želite eleminiše neugodan miris.

Spakirajte ga u neku plastičnu foliju / vrećicu i stavite u zamrzivač koji će ukloniti neugodan miris, eliminirajući bakterije koje ga izazivaju. Na taj način ćete moći prorijedite strojno pranje traperica i spriječite da prebrzo izblijede.

3. Mrlje možete eleminiše sokom od limuna ili sodom bikarbonom.

Samo utrljajte na mjesto sa flekom smjesu od limuna i vode. Za malo ozbiljnije mrlje koristite sodu i vodu koju ćete ostaviti nekoliko minuta na umrljanom mjestu a tek potom potopiti, ili staviti na pranje.

4. Mrlje od dezodoransa na majici možete ukloniti tako što ćete ih istrljati džinsom. Doslovno, uzmite nogavicu svojih traperica i prebrišite!

5. Vodke ukloniti neugodan i jak miris.

Ukoliko nemate vremena da operete vašu omiljenu majicu, isprskajte mjesta na kojem se osjeća neugodan miris vodkom. Biće vam potreban raspršivač, da je ne biste baš natopili, a alkohol će eleminisati mirise.

6. Mrlje od pudera ukloniti s kremom za brijanje.

Ako vam se dogodi da slučajno prilikom skidanja, zakačite bluzu ili kragnu šminkom, namažite na to mjesto kremu za brijanje prije nego ubacite u perilicu.

7. Lakom za kosu ukloniti mrlje od ruža.

Raširite majicu, bluzu, haljinu, bilo koji komad i porskajte umrljano mjesto s lakom. Nek odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak, a onda je ubacite u stroj.

8. Pričvrstite dršku naočala lakom za nokte.

Ukoliko vam se ram olabavio i na rubu je da pukne, a nemate pri ruci ljepilo, privremeno rješenje može vam bude lak za nokte kojim možete učvrstite dršku.

9. Isto vrijedi za dugme koje je krenulo da se odsiva.

Lakom spriječite da se odsijeva u potpunosti. Još uvijek nije potrebno da vas naučiti kako ušijete gumb, ali nije za odmet i ovo znati!

10. Uklonite suhe mrlje od kiše i blata s prevrnute kože turpijom za nokte.

11. Mrlje s kožnih čizama i cipela možete ukloniti uz pomoć octa i četkice za zube, ako nemate sredstvo za čišćenje. Namočite četkicu octom i polako istrljajte.

12. Ukoliko ste negdje slučajno poderali ili izgrebe kožne cipele, ublažite taj detalj svojom omiljenom hidrantnom kremom za lice. Baš kao što štiti kožu od pucanja, pomoći će i kod kože na cipelama.

13. Sodom bikarbonom eleminiše neugodan miris i znoj u vašim cipelama nakon treninga.

14. Sa sredstvom za čišćenje, možete izglancaju i svoje kožne cipele.

15. Ukoliko vam se iscepao brus, točno na mjestu na kojem je žica, koja može poprilično vas učini nervoznim i da vam iritira kožu, zalijepite flaster i tako zatvorite rupicu.

16. Mrlje od crnog vina možete ukloniti bijelim vinom.

Samo polijte umrljano mjesto s bijelim vinom, ostavite da odstoji malo prije nego što komad stavite na pranje.

17. Zaustavite cijepanje hulahopki i čarapa tako što ćete na rupicu natapkati malo laka za nokte.

18. Ne radi vam rajsfelšus? Evo rješenja! Uzmite štapiće za uši i malo vazelina ili nekog drugog vrlo masnog preparata, i po rubu povucite nekoliko puta.
Izvor:elle

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.