Jednostavne maske za kožu lica protiv akni

Akne i prištići nisu problem koji se pojavljuje samo u pubertetu. Mnoge starije žene imaju nečist i problematičan ten. Koža sklona prištićima i aknama zahtijeva posebnu njegu.

Osim redovitog čišćenja, pilinga svakog trećeg dana, njegu možete upotpuniti maskama koje će vam pomoći da se riješite nepravilnosti. Donosimo vam recepte za dvije jednostavne maske koje će vam pomoći da pobijedite akne i prištiće.

Jabučno sirće

Pomiješajte vodu i jabučni sirćeu u mjeri 50:50. Blaznicu ili komadič vate natopite ovom mješavinom, te nježno pređite preko lica. Ostavite da djeluje 15-ak minuta, a potom lice isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Soda bikarbona

1 ili dvije žlice sode bikarbone pomiješajte s malo vode kako biste dobili pastu. Masku nanesite na lice nježnim kružnim pokretima. Ostavite da djeluje 15-ak minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Oprez: Imajte na umu da jabučni ocat i soda bikarbona mogu naštetiti koži.

Prije nanošenja na cijelo lice, na manjem dijelu lica testirajte kako će koža reagirati na ove sastojke. Osim toga, sodu i sirće nemojte nanositi blizu očiju. Također, budite oprezni s nanošenjem sode na lice. Ukoliko je budete grubo trljali po koži možete izazvati opekline.