Jednostavni trikovi za organizaciju venčanja bez stresa

Autor Datum 08/03/2017

Venčanje je onaj datum koji ste na kalendaru više puta zaokružili crvenim markerom, da ga slučajno ne biste prevideli – da biste znali za koliko ćete tačno izgovoriti „da“ koje život znači, ali i da biste znali još koliko vremena vam je ostalo za organizaciju apsolutno svakog detalja ovog važnog događaja kako bi na kraju sve izgledalo cakum-pakum. „Pucate“ na savršeno i tako će i biti.

Ipak, do tog „savršenog“ nije baš tako lako stići i svesni ste toga, zato i pribegavate sitnim trikovima kako biste svoj najvažniji dan preživeli – i to sa osmehom!

Tajming

Dakle, datum venčanja ste odredili tako da je sada bitan onaj drugi tajming – koliko vremena vam je ostalo do tog crveno zaokruženog broja na kalendaru, odnosno, koliko vremena vam je ostalo za organizaciju svega. Razume se, sa planiranjem i organizacijom venčanja treba krenuti na vreme, a to „na vreme“ je – odmah. Šta čekate? Treba pametno iskoristiti svaki dan, tako da, čak i ako možda krenete nešto ranije nego što mislite da je potrebno, eto prostora za eventualni propust. Zato je važno imati dovoljno vremena, a ne raditi stvari u poslednjem trenutku.

Ideja

Imate dovoljno vremena? Olakšanje! Ali, za šta tačno imate dovoljno vremena? Da li imate u glavi kakvo venčanje želite? Ne? Onda se „bacite“ na osmišljavanje. Potrebno je da stvorite kompletnu sliku u glavi – razmislite o svakom detalju i onda ćete imati jasno podeljene segmente koje treba sprovesti u delo. Recimo, jedan segment je izgled mladenaca, jedan segment su sve moguće dekoracije, jedan segment čini lista gostiju i slanje pozivnica, jedan segment čini posluženje, jedan segment čini muzika odnosno bend za svadbe i tako dalje, i tako dalje.

Olovka i papir

Prilikom osmišljavanja ovih detalja imajte pri ruci olovku i papir kako biste sve to zapisali. Takođe, olovku i papir bi trebalo uvek da imate kod sebe, čak i kada idete na kafu sa prijateljima jer možda baš tada na pamet padne sjajna ideja. Osim toga, kada sve imate zapisano, tako po segmentima, tačkama i crticama, lakše ćete se snaći u celokupnom haosu i uvek ćete moći da proverite dokle ste stigli i šta je još ostalo. Nema šanse da nešto zaboravite! Nego, jeste li zapisali da treba da kontaktirate onaj bend za svadbe koji vam je preporučila prijateljica kada ste se videli na kafi?

Organizaciona i moralna podrška

Naravno da kroz ovaj važan zadatak nećete prolaziti sami već ćete pronaći osobu ili osobe koje će vam pomagati. Ne kaže se uzalud da dve glave misle bolje od jedne, zar ne? Tako ćete uvek imati pomoć i podršku za sve što vam je potrebno, u svakoj fazi organizacije, ali i podsetnik da napokon pozovete taj bend za svadbe. Kasnije će biti kasno. I šta je sa tortom? Pozivnicama? E da, tako će ta vaša organizaciona i moralna podrška ići za vama i opominjati vas.

Čekiranje

Kako biste bili sigurni da sve ide po zapisanom planu, zajedno sa „saučesnicima“ u organizaciji vašeg velikog dana proveravajte svaki korak i svaki detalj sa papira, štiklirajte ga i tako ćete znati šta ste sve obavili, a šta je još ostalo. Da, da, pozvali ste bend za svadbe, potvrdili su, ostalo je još samo da se dogovorite oko detalja.

Provod do zore!

„Crveni“ datum je došao, sve je savršeno baš kao što ste zamislili i ništa nije krenulo po zlu. Eto, svaka čast, uspeli ste! Sada vam jedino preostaje još da se odlično zabavite uz taj čuveni bend za svadbe koji svira sve vaše omiljene pesme. Hej, pa stvarno su sjajni! Prijateljica je imala pravo!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.