Jednostavno skinite neželjenu boju za kosu

Autor Datum 11/09/2018

Sljedeći sastojci će vam pomoći da se riješite neželjene boje za kosu bez korištenja jakih hemikalija koje mogu da vam naškode i da potpuno unište vašu kosu.

Uklanjanje boje za kosu

Uklanjanje boje za kosu

Ocat

Ocat sadrži kiseline koje mogu ukloniti boju sa vaše kose bez izazivanja iritacija.
Pomiješajte vodu i ocat u odnosu 1:1. Nanesite mješavinu na mokru kosu i zamotajte je u plastičnu vreću. Pustite da djeluje 20ak minuta. Ako je potrebno, dodajte još malo ocata i vode. Ponovite postupak nekoliko puta, to jeste dok vam se boja ne skine.

Vitamin C

Preporučuje se da koristite tablete sa vitaminom C za skidanje farbe na sljedeći način. Ovaj tretman je efektivan za one sa tamnijom kosom. Uzmite 10ak tableta vitamina C i stavite ih u činiju. Onda dodajte malo vode. Slomite tablete koristeći kašiku i smjesu nanesite na mokru kosu. Zatim kosu zamotajte u plastičnu vreću i pustite da odradi sat vremena. Zatim operite vašu kosu. Ova metoda najviše funkcioniše kada je koristite nekoliko dana poslije bojanja kose.
Još jedna od opcija je da dodate isti broj smrvljenih tableta u vaš šampon. Smjesu stavite na glavu i pustite opet da odradi do sat vremena. Zatim jednostavno saperete vodom i operete kosu.

Kokosovo ulje

Stavite bocu sa kokosovim uljem u toplu vodu i pustite da tako ostane nekoliko minuta. Onda stavite ulje na vašu kosu, zamotajte peškirom i dopustite da odradi svoj posao sat vremena. Poslije ovoga ćete morati baciti peškir jer će biti zaprljan bojom kose. Postupak ponovite nekoliko puta.

Soda bikarbona

Pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone i jednu kašiku običnog šampona. Kao i do sada, nanesite na kosu, pustite da odradi i saperite. Ovaj postupak možete ponoviti poslije nekoliko dana.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.