Jednostavno uklonite žute mrlje sa noktiju

Pušenje, gljivice i često nanošenje tamnih lakova mogu uzrokuju žute tragove na noktima. Osim u slučaju gljivica, kada treba zatražiti pomoć liječnika, mrlje mogu se izbrišu uz pomoć domaće recepture.

Najprije nokte treba očistiti od laka i da ih nježno izribate četkicom za zube. To će ukloniti svu prljavštinu i omogući će prirodnim lijekovima da bolje djeluju, piše Daily mejkover.

Pasta od soda bikarbone

U malo mlake vode potopite dvije do tri žlice sode bikarbone i mutite dok se mješavina ne zgusne. Nakon toga potopite prste na nekoliko minuta. Soda bikarbona omekšat kožicu oko noktiju, izbeliće nokte i vratiće im sjaj.

Sok od limuna

Osim što jača i učvršćuje nokte, limun briše žute mrlje. Dovoljno je da ruke potopite u iscijeđeni sok od limuna ili nokte premažete polovinom ovog voća i da nježno izribate četkicom za zube. Kiselina iz voća uklonit žute tragove.

Tablete za čišćenje zubne proteze

U čašu vode ubacite dvije tablete za čišćenje zubne proteze i potopite ruke na nekoliko minuta. Osim što čiste zube, izbeliće i žute nokte.

Prevencija uz ulje čajevca

Ulje čajevca je odlična prevencija od mrlja. Treba ga redovito nanosite na nokte kako biste spriječili žute tragove, ali također će vam i izbijeliti već postojeće. Korištenje ulja čajevca iziskuje strpljenje zato što se prvi tragovi vide nakon dva do tri mjeseca.

Osnovni premaz štiti od mrlja

Prije nanošenja tamnih nijansi lakova obavezno treba nanijeti temeljni premaz. On će zaštititi nokte od žutih mrlja. Prilikom skidanja laka, aceton treba pažljivo isperete jer od njega nokti mogu požute. Također, preporuča se da povremeno noktima priuštite predah kako bi se oporavili od silnih kemikalija.